"tyngde av fallende skygge" er Kristian Hæggernes' debut. En på mange måter oppsiktsvekkende debut da forfatteren allerede viser et stramt poetisk språk og dikterisk særpreg. Diktene beveger seg i spennet mellom det kosmiske (astronomiske) og det nære i form av en klaustrofobisk kroppslighet. Diktene kan handle om ensomhet. De kan handle om lengsel. De kan beskrive en søken etter mening. Diktene leker, utfordrer og setter tankene i spenn da de ulike bildenes kreativitet rykker og forrykker vante forestillinger. tyngde av fallende skygge har tempraturer og Hæggernes har levert en klassisk, stram og senmodernistisk diktsamling. Månens musikk er stillheten når du tar cd-platen ut av spilleren Speilbildet ditt i spiralen du vet er der Gjennom et trilobittøye ville solformørkelsene være hyppigere og vare lengre Da hun gikk forbi kjente du tykkelsen i din egen nakkehud Insektføtter trampet takten til din sammentrekning
Les mer
Diktsamlingen omfavner tanker om lengsel og savn samtidig som den utfordrer allerede innarbeidede oppfatninger. Dette er forfatterens debut.
Kristian S. Hæggernes plasserer seg midt i moderniteten når han skriver elegant om fluer som parer seg på en katt - midt i rundkjøringen.

Produktdetaljer

ISBN
9788202236533
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
175 gr
Høyde
210 mm
Bredde
135 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
52

Relaterte produkter