I Vishram Housing Society bor en samling borgere av alle slag, alle religioner og yrkesretninger er representert i denne middelklasse-blokka. Adiga skriver at 'borgere av alle slag og religioner sameksisterer på en måte som ville gjort Nehru stolt.' Problemene er små: Vannet virker bare et par timer om dagen og taket står i stadig fare for å blåse av, men alt i alt er det et fredelig og lykkelig hjørne av Mumbai. Blokkas ubestridte leder er Masterji, en pensjonert lærer som gir blokkas unger spesialundervisning i ledige stunder. Men idyllen skal ikke vare. Shah har bestemt seg for at blokka skal jevnes med jorda og et nytt Shanghai skal reise seg som en fugl Føniks fra støvet. Dette skal være et monument over hans liv. Han forlot landsbyen der han ble født for å' bli til noe i byen', og han har steget til topps i giftstøvet som omgir indisk byggebransje. Nå er helsen hans ødelagt, men han har et siste mål: Shanghai i Mumbai. Bare Masterji står i veien, han nekter nemlig å godta den svimlende summen Shah tilbyr og dermed er slangen kommet inn i paradis. Naboer og venner blir raskt fiender i kampen om rikdommen Shah har lovet dem og høyt respekterte Masterji er ingenting lenger annet enn en sta og dum gammel mann som står i veien for fellesskapets beste... Aravind Adiga vant Man Booker-prisen i 2008 for romanen Hvit tiger
Les mer
Da en toppsjef i indisk byggebransje tilbyr beboerne svimlende summer for å rive ei boligblokk i Vishram Housing Society, er det bare den pensjonerte læreren Masterji som står i veien. I naboenes kamp om den lovede rikdommen, blir Masterji en fiende som står i veien for fellesskapets beste.
Les mer
"Indiske Aravind Adiga (1974) er en dreven forfatter som vet hva han gjør, og en som kan turnere et stort persongalleri via et mylder av stemmer og synsvinkler i et kaotisk miljø (...) Språket er konkret; det som er av bildebruk, er effektivt."
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202329266
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
614 gr
Høyde
210 mm
Bredde
145 mm
Dybde
36 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
472

Forfatter
Oversetter

Relaterte produkter