Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:

  haugenbok Aktuelt 2020 = året du blir supergod på egen økonomi.

  2020 = året du blir supergod på egen økonomi.

  Snaponomi hjelper deg å få råd til det du vil! 

  KJØP BOKEN HER

  Hvis du bestemmer deg kan 2020 bli ditt beste økonomiske år. I år er rett og slett året du kan bli supergod på din personlige økonomi. Men da må du starte med å sette deg inn i hva personlig økonomi omfatter og det har vi heldigvis skrevet en bok om!

  Skal 2020 bli det året du fyller BSUen? Året du starter med fondsparing? Året du endelig får kontroll på forbruket? Eller får kjøpt deg ny bolig? Eller klarer å spare 2.000 kr hver måned?

  Ja! Det har vi så sykt troen på.

  Ok, så for å få til det her er det aller første du må gjøre er å sette deg mål og forstå verdien av dine penger. Her er syv enkle tips som kan hjelpe deg på veien:

  1. Få mest ut av pengene dine – ikke betal for mye for ting du ikke bruker/får noe for. Dette gjelder alt fra renten på boliglånet, strøm, forsikringen og diverse abonnement. Bruk starten av året nå til å gå igjennom det du har og sjekk om du kan få en bedre pris et annet sted, og kvitt deg med det du ikke trenger. Ikke vær konfliktsky. Ikke tenk at banken har vært snill og gitt deg lån, det er du som er kunden og kan prute på prisen. Bankene og leverandørene konkurrerer om deg som kunde. IKKE omvend! Tar du en ordentlig opprydning her kan du spare et par tusen kroner per måned, og det uten at du føler du må lide
  2. Prioriter det som er viktig for deg og kvitt deg med uvaner. Vil du drikke en latte hver dag eller fortsette snuse? Er prisen verdt det? Og er det dette du vil bruke penger på, eller vil du halvere utgiftene til dette, og heller ta disse pengene og dra på en weekendtur? Det samme når det gjelder matbutikken. Har du en uvane ved å gå innom der hver dag så vet du at det blir dyrt. Ha handlelisten klar, følg den, og reduserer handleturene - så sparer du garantert penger.
  3. Ha en økonomisk plan og oversikt. Det kan vært lurt å omorganisere nettbanken. Ikke ha alt på en konto og heller ikke få lønnen inn på brukskontoen. Lag det oversiktlig. Gjerne ved å ha en matkonto som hjelper deg å følge med og sett opp faste trekk til sparing den dagen du får lønn. Dette viser boken deg enkelt hvordan skal gjøres. Det er seriøst veldig enkelt, og gir deg så mye ro i sjelen.
  4. Vær sikker på at du er sikret økonomisk. Vær sikker på at du klarer deg hvis det skjer noe uforutsett. Her er det viktig at du starter med en bufferkonto på 1-2 månedslønner, men også har kontroll på økonomiske dokumenter. Som samboerkontrakt om du eier noe sammen med andre. Samboerkontrakt er ikke bare for romantiske forhold, men også venner som bor sammen(!).
  5. Ikke vær konfliktsky. Snakk med andre om økonomi. Det gjelder både partner, venner og de du kjøper tjenester av. Er det noe du lurer på så finn ut av det! Og skylder noen deg penger - lag en avtale. Du tjener mye på å snakke om økonomi.
  6. Se hva du har og selg det du ikke bruker. Ta en runde i hjemmet. Vi har stort sett altfor mye. Dine overflødige ting kan være akkurat det andre er på utkikk etter. Bra for din lommebok og miljøet.
  7. Les Snaponomi – hvordan bli supergod på egen økonomi! Slå opp i boken når det er noe du lurer på, og gjør den til din egen. Det verste som kan skje er at du sitter igjen med penger på konto i slutten av hver måned.
  ‹‹ alle artikler Neste: “Solsøsteren av Lu...” ››

  Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

  Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
  Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
  Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.