Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Aktuelt Norsk kundebarometer

  Norsk kundebarometer

  Fem stjerner og en delt 8. plass på årets kundebarometer! 

  Vi er utrolig stolte og glade for å komme på delt 8. plass på Norsk kundebarometer 2017, sammen med Gudbrandsdal Energi. 

  Med denne plasseringen kåres vi altså til bokhandelen med de mest tilfredse kundene! Det fineste vi vet er glade kunder, og jobber hver dag for å gjøre kundeopplevelsen bedre for kundene våre. Tusen takk til våre herlige kunder for heder og lojalitet, så skal vi jobbe på videre for å holde oppe tilfredsheten deres!

  Les saken fra BI her

  Her er et utdrag fra BI's artikkel om Norsk kundebarometer 2017:

  Finn.no og Flytoget har begge Norges mest fornøyde kunder, og vinner Kundetilfredshetsprisen 2017. Det viser årets undersøkelse fra forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.
  Mer enn 8300 forbrukere har sagt sin mening i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester av. Til sammen har over 160 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer fått sin dom i årets undersøkelse.

  Kundefavorittene holder stand
  For første gang siden 1996 har to bedrifter lik poengsum på førsteplass, og deler dermed Kundetilfredshetsprisen 2017. Finn.no og Flytoget oppnår begge en kundetilfredshet på 85,1 poeng. På tredjeplass kommer Volvo med sitt beste resultat noensinne på 84,4 poeng.
  - Dette er bedrifter som har ligget i toppen av Norsk Kundebarometer i lang tid så det er ingen overraskelse at disse inntar pallen i år. Slike jeg kjenner disse bedriftene så arbeider de kontinuerlig med å forbedre seg ved å tilby høy kvalitet og effektive løsninger for sine kunder. Fullt kundefokus i et langsiktig perspektiv er et godt kjennetegn på de beste bedriftene, sier Pål Rasmus Silseth, som er prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.
  Som tidligere år er det mange gjengangere i toppen av Norsk Kundebarometer. Vinmonopolet ender på fjerdeplass, Toyota på femte og første bank på listen er Skandiabanken som er best i bankbransjen for 16 året på rad.
  Chess følger opp tidligere års prestasjoner og er igjen best blant mobiloperatørene med en syvende plass totalt. Haugenbok.no og Gudbrandsdal Energi topper begge i sine bransjer og er nr 8 og 9 på totallisten.
  - Alle de 9 øverste har vært gjengangere i topp 10 på Norsk Kundebarometer, så den største overraskelsen blant topp 10 er Handelsbanken, som var nr 25 i 2016. De deler plass nr 10 med BMW, sier Silseth.

  Aldri vært mer tilfredse
  Resultatene viser at kundetilfredsheten aldri før har vært høyere i Norge samlet sett. I gjennomsnitt oppnår bedriftene en kundetilfredshet på 72,3 poeng, noe som kjennetegner en tilfreds kundemasse. Det er derimot store forskjeller på topp og bunn.
  - Selv om tilfredsheten i snitt aldri har vært høyere er det fremdeles mange bedrifter som har stort forbedringspotensial. Konkurransen om kundene kommer bare til å bli sterkere i årene som kommer og den ytterste konsekvensen av å ha misfornøyde kunder i lang tid er at bedriften forsvinner fra markedet. Både teori og erfaring fra det norske markedet bekrefter dette, understreker Silseth.

  17 bedrifter mottar 5-stjerner
  Selv om bedriftene samlet sett oppnår «all time high» så er det fortsatt stort forbedringspotensial for de fleste bedriftene vi måler på Norsk Kundebarometer. Forskning på sammenhengen mellom kundetilfredshet og bedriftsverdi taler også et klart språk på at høy kundetilfredshet er svært lønnsomt for bedriftene. Det blir altså en win-win situasjon hvor kundene blir fornøyde og bedriften tjener mer. Forskning, og våre egne undersøkelser, taler i retning av at bedrifter må opp i en kundetilfredshet på rundt 80 poeng og oppover for å få full effekt i forhold til lojalitet!
  Norsk Kundebarometer og Barcode Intelligence har innført et nytt 5-stjerners ratingsystem på kundetilfredshet og det er 17 bedrifter som kan smykke seg med tittelen 5-stjerner som betyr begeistrede kunder. For å gjøre seg fortjent til dette må de oppnå en kundetilfredshetsscore på 80 poeng eller høyere.

  LES HELE SAKEN HER

  Fakta om Norsk Kundebarometer 2017
  Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Kundene får muligheten til å si hva de mener om bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Undersøkelsen er gjennomført av Barcode Intelligence og Norstat Norge i samarbeid med Handelshøyskolen BI.
  Norstat har på oppdrag fra Norsk Kundebarometer spurt 8335 forbrukere om hvor godt fornøyd de er med bedrifter de er faste kunder hos. Til sammen har disse gitt 17.816 bedriftsvurderinger. Undersøkelsen omfatter tilsammen 169 bedrifter som selger varer eller tjenester som betyr mye for folks privatøkonomi. Datainnsamlingsperioden var fra januar til april 2017.

  ‹‹ alle artikler

  Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

  Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
  Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
  Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.