Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Backup artikler Mi briljante venninne

  Mangler bilde

  Mi briljante venninne

  Sjeldan rullar opptil fleire bokmeldarar terningkast 6. Det gjer dei for denne.

  Den italienske forfattaren Elena Ferrante er fødd i Napoli, som også er lokasjon for handlinga i Mi briljante venninne. Før vi seier meir, kan vi vise litt av bokmeldingane som er kome frå nokre av dei store avisene:

  VG: «Rå vold i briljant roman. (...) Jeg kan ikke huske sist jeg leste en bok som var så full av livskraft og pulserende liv. (...) Mi briljante venninne er en hyllest til en by og et spesielt vennskap som tar pusten fra leseren. Terningkast 6.»

  Adresseavisen: «Vårens leseopplevelse (...) Det er en fascinerende varm, på grensen til eksplosiv, skildring i fasene i vennskapet mellom Elena og Lila (...) Dette er en roman du kommer til å sluke. 400 sider fortoner seg altfor knapt. Derfor er det en betydelig trøst at bare en fjerdedel av historien er fortalt. Terningkast 6.»

  HER kan du bla i boka Mi briljante venninne

  Mi briljante venninne er nemleg første bok i ein serie på fire bøker frå Napoli, og boka er verkeleg, til liks med venninna i tittelen, heilt briljant. Historia blir fortalt av Elena som får vite at venninna Lila er sporlaust forsvunnen saman med alt ho eig. Elena Ferrante, som faktisk er eit pseudonym, har skapt eit storverk om vennskap mellom kvinner. Samstundes er dette ei forteljing om Italia som nasjon og dei gjennomgåande endringane i landet frå 50-åra og til i dag.

  THE BOSTON GLOBE: «Alle burde lese alt av Elena Ferrante.» THE NEW YORK TIMES: «Ein av dei aller beste romanforfattarane i vår tid.»

  Mi briljante venninne får vår varmaste anbefaling. 

  Les meir om handlinga, BLA I BOKA og bestill HER 

  ‹‹ alle artikler

  Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

  Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
  Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
  Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.