Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Backup artikler VINNAR – NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS

  Mangler bilde

  VINNAR – NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS

  Jon Fosse vinn prisen for trilogien om Asle og Alida.

  Endeleg er Andvake (2007), Olavs draumar (2012) og Kveldsvævd (2014) samla i ei bok! Trilogien er eit meisterverk om to elskande som prøver å finne sin stad i verda. Huslause og søvnlause vandrar dei i regnet i Bjørgvin og drep for å for å skape eit liv for seg sjølv og barnet dei ventar. 

  Fosse var nominert til Nordisk råds litteraturpris saman med 13 andre nordiske forfattarar. Som vinnar mottek Fosse kr 350.000,- i premiepengar, og sjølvsagt, heider og ære og ein plass mellom dei no 11 norske forfattarane som har vunne prisen sidan opprettinga av Nordisk råds litteraturpris i 1962.

  BLA I BOKA, les meir og bestill boka HER

  Slik skildra juryen vinnaren: «Årets prisvinner er et sjeldent godt eksempel på hvordan formmessig nyskapning kan gå hånd i hånd med et innhold som makter å berøre på tvers av tid og sted. I en prosa med klare poetiske kvaliteter, og med en bevisst og leken innstilling til historien, fortelles en kjærlighetshistorie som spenner over alle og ingen tider. Forfatteren har som få andre evnet å meisle ut en helt egen litterær form. Klangbunn fra Bibelen og kristen visjonsdiktning forenes med spenningsskapende elementer og poetiske bilder på en måte som åpner  fortellingen om to mennesker som elsker hverandre, mot verden og historien».

  ‹‹ alle artikler

  Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

  Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
  Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
  Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.