Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fagbøker Matematikk og naturvitenskap Fisk som råstoff

    Fisk som råstoff

    Fisk som råstoff

    Fisk som råstoff (holdbarhet og kvalitetssikring)

    Forfatter Tapir

    På lager - sendes nå ( 2 stk. )

    465,- Nå 402,-

    ISBN:

    9788251912549

    Forlag:

    Tapir

    Trykkeår:

    2005

    Utgitt:

    1997

    Utgave:

    2

    Sider:

    261

    Alder:

    Voksen

    Fisk som råstoff
    Tapir
    9788251912549

    Forlagets omtale:

    Boka tar for seg de kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk, og beskriver hvordan et høyt kvalitetsnivå kan opprettholdes. Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. LES MER Kvalitetsutviklingen under lagring forklares ut fra autolyse pga. fiskens egne enzymer i muskler og tarmkanal og bedervelse pga. bakterievirksomhet. Det blir lagt sterk vekt på tiltak som kan gjøres for å begrense bakterieveksten i form av bedre hygiene og moderne lagrings- og konserveringsmetoder. Boken beskriver kvalitetssystemer som passer for fiskeindustrien med utgangspunkt i de amerikanske HACCP-planer for kvalitetsstyring i ISO 9000-normene for produksjon, sikkerhet og salgsavtaler. Til slutt behandles kvalitetsanalyse ved hjelp av sensoriske, fysiske og kjemiske målemetoder og bakteriologiske kontrollmetoder. Lynum har fått Industri- og næringsstipend fra Norges fiskeriforskningsråd for å studere virksomheten i norsk fiskeindustri og vikarstipend fra det regionale høgskolestyret i Sør-Trøndelag for å skrive dette verket. Leif Lynum er cand.real. med hovedfag i zoologi og er ansatt som høgskolerektor ved Avdeling for mat og teknologi, HiST. Han startet sin karriere som vitenskapelig assistent ved Zoologisk institutt ved Universitetet i Trondheim og har i mange år undervist i grunnskole og gymnas. Han er en av forfatterne bak det prisbelønte læreverket Dette er naturfag. LES MINDRE Forlagets omtale Boka tar for seg de kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk, og beskriver hvordan et høyt kvalitetsnivå kan opprettholdes. Boka er skrevet som et grunnlag for undervisningen i råstofflære i fisketeknologi ved Statens næringsmiddeltekniske høgskole i Trondheim. Kvalitetsutviklingen under lagring forklares ut fra autolyse pga. fiskens egne enzymer i muskler og tarmkanal og bedervelse pga. bakterievirksomhet. Det blir lagt sterk vekt på tiltak som kan gjøres for å begrense bakterieveksten i form av bedre hygiene og moderne lagrings- og konserveringsmetoder. Boken beskriver kvalitetssystemer som passer for fiskeindustrien med utgangspunkt i de amerikanske HACCP-planer for kvalitetsstyring i ISO 9000-normene for produksjon, sikkerhet og salgsavtaler. Til slutt behandles kvalitetsanalyse ved hjelp av sensoriske, fysiske og kjemiske målemetoder og bakteriologiske kontrollmetoder. Lynum har fått Industri- og næringsstipend fra Norges fiskeriforskningsråd for å studere virksomheten i norsk fiskeindustri og vikarstipend fra det regionale høgskolestyret i Sør-Trøndelag for å skrive dette verket. Leif Lynum er cand.real. med hovedfag i zoologi og er ansatt som høgskolerektor ved Avdeling for mat og teknologi, HiST. Han startet sin karriere som vitenskapelig assistent ved Zoologisk institutt ved Universitetet i Trondheim og har i mange år undervist i grunnskole og gymnas. Han er en av forfatterne bak det prisbelønte læreverket Dette er naturfag.