Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fagbøker Matematikk og naturvitenskap Biologi Gifter og hvordan de virker

    Gifter og hvordan de virker

    Gifter og hvordan de virker

    Gifter og hvordan de virker (om naturlige og kunstige giftstoffer i naturen)

    Forfatter Yrkeslitteratur

    På lager - sendes nå ( 1 stk. )

    480,- Nå 415,-

    ISBN:

    9788258406256

    Forlag:

    Yrkeslitteratur

    Trykkeår:

    2014

    Utgitt:

    2014

    Utgave:

    1

    Sider:

    190

    Vekt:

    600 gr

    Alder:

    Voksen

    Gifter og hvordan de virker
    Yrkeslitteratur
    9788258406256

    Forlagets omtale:

    Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine LES MER utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si "dette er ufarlig" fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap om naturlige gifter og menneskeskapte forurensninger. Miljøorganisasjonene gjør en viktig jobb ved å høyne bevisstheten om forurensninger i miljøet og tilsetningsstoffer i mat. Imidlertid provoserer de fagfolk ved å legge for dagen mangel på basiskunnskap. I stedet for å spille på lag med dem kommer de derfor ofte i et motsetningsforhold til dem. Journalister forsterker inntrykket av uvitenhet ved å velge unøyaktige ord når de skal aktualisere og dramatisere. Hensikten er selvsagt at dette eller hint skal høres mest mulig skummelt ut. Journalister skjelner heller ikke alltid mellom de tre nivåene: en løs hypotese, en solid teori og en godt etablert sannhet. LES MINDRE Forlagets omtale Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si "dette er ufarlig" fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap om naturlige gifter og menneskeskapte forurensninger. Miljøorganisasjonene gjør en viktig jobb ved å høyne bevisstheten om forurensninger i miljøet og tilsetningsstoffer i mat. Imidlertid provoserer de fagfolk ved å legge for dagen mangel på basiskunnskap. I stedet for å spille på lag med dem kommer de derfor ofte i et motsetningsforhold til dem. Journalister forsterker inntrykket av uvitenhet ved å velge unøyaktige ord når de skal aktualisere og dramatisere. Hensikten er selvsagt at dette eller hint skal høres mest mulig skummelt ut. Journalister skjelner heller ikke alltid mellom de tre nivåene: en løs hypotese, en solid teori og en godt etablert sannhet.

    Emner: Toksikologi