Ny kunde? Registrer deg her!

Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
Registrer deg her
Velg kundetype:
E-post:

Haugenbok.no Fagbøker Matematikk og naturvitenskap Gifter og hvordan de virker

Gifter og hvordan de virker

Gifter og hvordan de virker

Gifter og hvordan de virker (om naturlige og kunstige giftstoffer i naturen)

Forfatter Yrkeslitteratur

På lager - sendes nå ( 1 stk. )

480,- Nå 410,-

ISBN:

9788258406256

Forlag:

Yrkeslitteratur

Trykkeår:

2014

Utgitt:

2014

Utgave:

1

Sider:

190

Vekt:

600 gr

Alder:

Voksen

Gifter og hvordan de virker
Yrkeslitteratur
9788258406256

Forlagets omtale:

Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine LES MER utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si "dette er ufarlig" fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap om naturlige gifter og menneskeskapte forurensninger. Miljøorganisasjonene gjør en viktig jobb ved å høyne bevisstheten om forurensninger i miljøet og tilsetningsstoffer i mat. Imidlertid provoserer de fagfolk ved å legge for dagen mangel på basiskunnskap. I stedet for å spille på lag med dem kommer de derfor ofte i et motsetningsforhold til dem. Journalister forsterker inntrykket av uvitenhet ved å velge unøyaktige ord når de skal aktualisere og dramatisere. Hensikten er selvsagt at dette eller hint skal høres mest mulig skummelt ut. Journalister skjelner heller ikke alltid mellom de tre nivåene: en løs hypotese, en solid teori og en godt etablert sannhet. LES MINDRE Forlagets omtale Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si "dette er ufarlig" fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap om naturlige gifter og menneskeskapte forurensninger. Miljøorganisasjonene gjør en viktig jobb ved å høyne bevisstheten om forurensninger i miljøet og tilsetningsstoffer i mat. Imidlertid provoserer de fagfolk ved å legge for dagen mangel på basiskunnskap. I stedet for å spille på lag med dem kommer de derfor ofte i et motsetningsforhold til dem. Journalister forsterker inntrykket av uvitenhet ved å velge unøyaktige ord når de skal aktualisere og dramatisere. Hensikten er selvsagt at dette eller hint skal høres mest mulig skummelt ut. Journalister skjelner heller ikke alltid mellom de tre nivåene: en løs hypotese, en solid teori og en godt etablert sannhet.

Emner: Toksikologi

Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.