Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Fagbøker Pedagogikk Generell pedagogikk Læring og kulturelle redskaper

  Læring og kulturelle redskaper

  Læring og kulturelle redskaper

  Læring og kulturelle redskaper (om læreprosesser og den kollektive hukommelsen, om läroprocesser och det kollektiva minnet)

  Forfatter Cappelen akademisk

  (Sigrid Moen - Oversetter)

  Cappelen akademisk

  Levering 2-6 dager

  429,- Nå 371,-

  ISBN:

  9788202258054

  Forlag:

  Cappelen akademisk

  Trykkeår:

  2015

  Utgitt:

  2006

  Utgave:

  1

  Sider:

  259

  Vekt:

  490 gr

  Alder:

  Voksen

  Læring og kulturelle redskaper
  Cappelen akademisk
  9788202258054

  Haugenboks omtale:

  I denne boken tegner forfatteren et bilde av menneskets evne til å bygge og bevare viten. Han tar utgangspunkt i det sosiokulturelle perspektivet, der læring forstås som et dynamisk samspill mellom mennesker og deres omgivelser. Forfatteren viser at vår måte å lære på stadig endres og at dette får k LES MER onsekvenser for skolen og for alle de andre sammenhengene der læring foregår. Har litteraturliste, personregister og saksregister. LES MINDRE Haugenboks omtale I denne boken tegner forfatteren et bilde av menneskets evne til å bygge og bevare viten. Han tar utgangspunkt i det sosiokulturelle perspektivet, der læring forstås som et dynamisk samspill mellom mennesker og deres omgivelser. Forfatteren viser at vår måte å lære på stadig endres og at dette får konsekvenser for skolen og for alle de andre sammenhengene der læring foregår. Har litteraturliste, personregister og saksregister.

  Forlagets omtale:

  Mennesket er et nysgjerrig og lærenemt vesen med en fantastisk evne til å utvikle kunnskaper. Men hvordan lærer vi? Tradisjonelt sett har det kun vært to perspektiver på læring. Det ene ser mennesket som et tomt kar som fylles med kunnskap utenifra. Det andre ser menneskets læring som noe som LES MER bestemmes av indre, medfødte forutsetninger. I denne boka gir Roger Säljö oss et tredje, sosiokulturelt, perspektiv på læring. Han tegner et spennende bilde av det lærende mennesket som i dynamisk samspill med omgivelsene utvikler kunnskaper. Vår evne til å bygge og bevare viten har vi fordi vi utvikler redskaper som bærer kunnskapene og erfaringene videre. Slike verktøy er ikke bare tekniske oppfinnelser som forandrer verden rent fysisk, men like mye symbolske og kognitive redskaper som språk, bilder, skrift og lover. Utviklingen av kulturelle redskaper gjør at vår måte å arbeide, kommunisere og leve på endres. Som en følge av dette igjen endres vår måte å lære og tolke verden. LES MINDRE Forlagets omtale Mennesket er et nysgjerrig og lærenemt vesen med en fantastisk evne til å utvikle kunnskaper. Men hvordan lærer vi? Tradisjonelt sett har det kun vært to perspektiver på læring. Det ene ser mennesket som et tomt kar som fylles med kunnskap utenifra. Det andre ser menneskets læring som noe som bestemmes av indre, medfødte forutsetninger. I denne boka gir Roger Säljö oss et tredje, sosiokulturelt, perspektiv på læring. Han tegner et spennende bilde av det lærende mennesket som i dynamisk samspill med omgivelsene utvikler kunnskaper. Vår evne til å bygge og bevare viten har vi fordi vi utvikler redskaper som bærer kunnskapene og erfaringene videre. Slike verktøy er ikke bare tekniske oppfinnelser som forandrer verden rent fysisk, men like mye symbolske og kognitive redskaper som språk, bilder, skrift og lover. Utviklingen av kulturelle redskaper gjør at vår måte å arbeide, kommunisere og leve på endres. Som en følge av dette igjen endres vår måte å lære og tolke verden.

  Emner: Læring