Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fagbøker Helse- og sosialfag Ernæringslære Mat og medisin

    Mat og medisin

    Mat og medisin

    Mat og medisin (lærebok i generell og klinisk ernæring)

    På lager - sendes nå ( 4 stk. )

    729,- Nå 631,-

    ISBN:

    9788276349672

    Forlag:

    Cappelen Damm høyskoleforl.

    Trykkeår:

    2015

    Utgitt:

    2012

    Utgave:

    6

    Sider:

    540

    Vekt:

    1280 gr

    Alder:

    Voksen

    Mat og medisin
    Cappelen Damm høyskoleforl.
    9788276349672

    Haugenboks omtale:

    Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den tar opp emner som belyser sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse, og gir en forståelse av at maten har en viktig plass i moderne medisin. For medisinske studenter og leger, men egner seg også for ernæringsfysiologer, øvrig hel LES MER sepersonell og andre interesserte. Har stikkordregister. LES MINDRE Haugenboks omtale Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den tar opp emner som belyser sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse, og gir en forståelse av at maten har en viktig plass i moderne medisin. For medisinske studenter og leger, men egner seg også for ernæringsfysiologer, øvrig helsepersonell og andre interesserte. Har stikkordregister.

    Forlagets omtale:

    Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og LES MER jordmødre, og andre som er interessert i temaet. Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin. God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres. LES MINDRE Forlagets omtale Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet. Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin. God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.