Ny kunde? Registrer deg her!

Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
Registrer deg her
Velg kundetype:
E-post:

Haugenbok.no Fagbøker Religion, historie og filosofi Den kultiverte maten

Den kultiverte maten

Den kultiverte maten

Den kultiverte maten (en bok om norsk mat, kultur og matkultur)

På lager - sendes nå ( 3 stk. )

459,-

ISBN:

9788245005714

Forlag:

Fagbokforl.

Trykkeår:

2007

Utgitt:

2007

Utgave:

1

Sider:

259

Vekt:

510 gr

Alder:

Voksen

Den kultiverte maten
Fagbokforl.
9788245005714

Forlagets omtale:

Den kultiverte maten er den første norske antologien om matkultur som samler ny og aktuell flerfaglig forskning i Norge. Innenfor matkulturfeltet er det et stort og udekket kunnskapsbehov både i høyere utdanning og i samfunnet generelt. Ved å samle forfattere fra ernærings- og naturvitenskapsfag LES MER til humaniora og samfunnsvitenskap, og fra forskjellige forskningsinstitusjoner og universitetsmiljøer, bygger boken et faglig nettverk rundt felles akademiske refleksjoner knyttet til norsk matkultur. Matkulturen ses i forhold til identitetsbygging, tradisjon, gruppetilhørighet, politiske utfordringer samt etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet. Den preges av politiske utfordringer, og av etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet. Den kultiverte maten gir en helhetlig forståelse av norsk matkultur, og er bygd opp rundt fire deler. Matkultur nedfelles gjerne i rutiner og handlingsmønstre som fester seg og endres langsomt, og derfor fokuserer den første delen av boka på forståelsen av matkultur i et historisk forløp. Måltidsfelleskap er grunnleggende for sosial samhandling, og den andre delen tar for seg matkultur i et sosiokulturelt perspektiv. Sosiale meninger og praksis forhandles, og i den tredje delen behandles dynamikken i matkulturen i et diskursivt felt. I dag er mat og matkultur et sentralt tema på den offentlige dagsorden og i samfunnsdebatten, og del fire plasserer matkultur i en politisk ramme. Virginie Amilien er kulturforsker ved Statens institutt for forbruksforskning. Erling Krogh har bakgrunn som landbruksøkonom og sosialantropolog, og er førsteamanuensis ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. Bidragsytere: Eric Bortzmeyer, Wenche Frølich, Norsk Hotellhøgskole, Helle Margrethe Meltzer og Rannveig Nordhagen, Annechen Bahr Bugge, Gun Roos, Margretha Wandel, Eldbjørg Fossgard, Egil Petter Stræte, Eivind Jacobsen, Thor Øyvind Jensen, Helge Christie, økologisk gardbruker, Atle Wehn Hegnes, Unni Kjærnes & Rannveig Nordhagen LES MINDRE Forlagets omtale Den kultiverte maten er den første norske antologien om matkultur som samler ny og aktuell flerfaglig forskning i Norge. Innenfor matkulturfeltet er det et stort og udekket kunnskapsbehov både i høyere utdanning og i samfunnet generelt. Ved å samle forfattere fra ernærings- og naturvitenskapsfag til humaniora og samfunnsvitenskap, og fra forskjellige forskningsinstitusjoner og universitetsmiljøer, bygger boken et faglig nettverk rundt felles akademiske refleksjoner knyttet til norsk matkultur. Matkulturen ses i forhold til identitetsbygging, tradisjon, gruppetilhørighet, politiske utfordringer samt etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet. Den preges av politiske utfordringer, og av etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet. Den kultiverte maten gir en helhetlig forståelse av norsk matkultur, og er bygd opp rundt fire deler. Matkultur nedfelles gjerne i rutiner og handlingsmønstre som fester seg og endres langsomt, og derfor fokuserer den første delen av boka på forståelsen av matkultur i et historisk forløp. Måltidsfelleskap er grunnleggende for sosial samhandling, og den andre delen tar for seg matkultur i et sosiokulturelt perspektiv. Sosiale meninger og praksis forhandles, og i den tredje delen behandles dynamikken i matkulturen i et diskursivt felt. I dag er mat og matkultur et sentralt tema på den offentlige dagsorden og i samfunnsdebatten, og del fire plasserer matkultur i en politisk ramme. Virginie Amilien er kulturforsker ved Statens institutt for forbruksforskning. Erling Krogh har bakgrunn som landbruksøkonom og sosialantropolog, og er førsteamanuensis ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. Bidragsytere: Eric Bortzmeyer, Wenche Frølich, Norsk Hotellhøgskole, Helle Margrethe Meltzer og Rannveig Nordhagen, Annechen Bahr Bugge, Gun Roos, Margretha Wandel, Eldbjørg Fossgard, Egil Petter Stræte, Eivind Jacobsen, Thor Øyvind Jensen, Helge Christie, økologisk gardbruker, Atle Wehn Hegnes, Unni Kjærnes & Rannveig Nordhagen

Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.