Hvorfor registrere deg?
Haugenbok.no› Fagbøker› Helse- og sosialfag› Ernæringslære› Næringsmiddeltoksikologi
ISBN: |
9788276346640 |
Forlag: |
Høyskoleforl. |
Trykkeår: |
2018 |
Utgitt: |
2007 |
Utgave: |
2 |
Sider: |
358 |
Vekt: |
686 gr |
Alder: |
Voksen |
Næringsmiddeltoksikologi omhandler helsemessige aspekter vedrørende fremmedstoffer i næringsmidler. Med fremmedstoffer menes både tilsetningsstoffer og forurensninger i matvarer. I boken blir det gjort rede for hvorfor man trenger tilsetningsstoffer, hvordan de reguleres, og, ikke minst, hvilke av … LES MER dem som kan representere en helserisiko i for høye doser. Forurensninger i maten er stadig gjenstand for store oppslag i mediene. I boken tar man for seg sentrale grupper av forurensninger, som rester av plantevernmidler, miljøgifter som dioksiner og PCB og giftige metaller. I tillegg omtales naturlige gifter i matplanter og algetoksiner i sjømat. Det blir forklart hvordan stoffene kan ha skadelige virkninger og helserisikoen ved de aktuelle mengder man finner av de enkelte forurensninger i matvarene. Målet med boken er å gi leserne bedre grunnlag for å vurdere sammenhengen mellom fremmedstoffer i maten og helserisiko. Boken er skrevet for studenter og fagfolk innen næringsmiddelfag, for folk som arbeider med media, men også for forbrukergrupper som er opptatt av å tilegne seg bedre forståelse for det komplekse samspillet mellom kosthold, miljøforurensninger og helse. LES MINDRE
Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!