Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Fakta De gikk ikke fri

  De gikk ikke fri

  De gikk ikke fri

  De gikk ikke fri (kvinnene som elsket okkupasjonsmaktens soldater, die Gelibten der Wehrmachtssoldaten im besetzten Europa)

  Forfatter Oktober

  (Erik Krogstad - Oversetter)

  Oktober

  Tomt hos leverandør, ny melding ventes

  359,-

  ISBN:

  9788249505920

  Forlag:

  Oktober

  Trykkeår:

  2009

  Utgitt:

  2009

  Utgave:

  1

  Sider:

  279

  Vekt:

  444 gr

  Alder:

  Voksen

  De gikk ikke fri
  Oktober
  9788249505920

  Haugenboks omtale:

  Boka er en er en undersøkelse av kjærlighetslivet i krigstid og en utforskning av hvilken kontakt som kan oppstå når de okkuperte og fienden lever side om side. Forfatteren har snakket med kvinner som hadde forhold til tyske soldater under andre verdenskrig. Med kvinnenes ulike historier som bakgrun LES MER n, søker hun å belyse kjærlighet i krig både som et offentlig anliggende og som en høyst personlig opplevelse. Med litteraturliste. LES MINDRE Haugenboks omtale Boka er en er en undersøkelse av kjærlighetslivet i krigstid og en utforskning av hvilken kontakt som kan oppstå når de okkuperte og fienden lever side om side. Forfatteren har snakket med kvinner som hadde forhold til tyske soldater under andre verdenskrig. Med kvinnenes ulike historier som bakgrunn, søker hun å belyse kjærlighet i krig både som et offentlig anliggende og som en høyst personlig opplevelse. Med litteraturliste.

  Forlagets omtale:

  De gikk ikke fri. Om kvinnene som elsket okkupasjonsmaktens soldater er en undersøkelse av kjærlighetslivet i krigstid og en utforskning av hvilken kontakt som kan oppstå når de okkuperte og fienden lever side om side. Var det en større forbrytelse å bli sett hånd i hånd med en tysk soldat enn å LES MER tjene på salg av tjenester og varer til okkupasjonsstyrkene? Er det å forelske seg i fienden entydig med å svike landet sitt? Ebba D. Drolshagen har snakket med kvinner som hadde forhold til tyske soldater under andre verdenskrig - i Frankrike, Danmark og ikke minst Norge. Med kvinnenes ulike historier som bakgrunn, søker Drolshagen å belyse kjærlighet i krig både som et offentlig anliggende og som en høyst personlig opplevelse. Ebba D. Drolshagen (f. 1948) bor i Frankfurt, hvor hun jobber som forfatter og oversetter. Hun har forfattet flere bøker om andre verdenskrig, bl.a. Wehrmachtkinder. Auf der Suche nach dem nie gekannten Vater (2005), om barn av tyske soldater og kvinner i okkuperte land. LES MINDRE Forlagets omtale De gikk ikke fri. Om kvinnene som elsket okkupasjonsmaktens soldater er en undersøkelse av kjærlighetslivet i krigstid og en utforskning av hvilken kontakt som kan oppstå når de okkuperte og fienden lever side om side. Var det en større forbrytelse å bli sett hånd i hånd med en tysk soldat enn å tjene på salg av tjenester og varer til okkupasjonsstyrkene? Er det å forelske seg i fienden entydig med å svike landet sitt? Ebba D. Drolshagen har snakket med kvinner som hadde forhold til tyske soldater under andre verdenskrig - i Frankrike, Danmark og ikke minst Norge. Med kvinnenes ulike historier som bakgrunn, søker Drolshagen å belyse kjærlighet i krig både som et offentlig anliggende og som en høyst personlig opplevelse. Ebba D. Drolshagen (f. 1948) bor i Frankfurt, hvor hun jobber som forfatter og oversetter. Hun har forfattet flere bøker om andre verdenskrig, bl.a. Wehrmachtkinder. Auf der Suche nach dem nie gekannten Vater (2005), om barn av tyske soldater og kvinner i okkuperte land.