Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fakta Norske havområder

    Norske havområder

    Norske havområder

    Norske havområder (historien om hvordan Norge fikk et havområde som er syv ganger større enn fastlands-Norge med nærliggende øyer, ressurser, ansvar og muligheter)

    Forfatter Værdata

    Levering 2-12 dager

    350,- Nå 306,-

    ISBN:

    9788291815008

    Forlag:

    Værdata

    Trykkeår:

    2015

    Utgitt:

    2015

    Utgave:

    1

    Sider:

    158

    Vekt:

    945 gr

    Alder:

    Voksen

    Norske havområder
    Værdata
    9788291815008

    Forlagets omtale:

    Boken er skrevet for alle som leter etter kunnskap om norske havområder, ressursene der og forvaltningen av dem. Boken presenterer en rekke nye kart som viser havdypene, økonomiske soner og kontinentalsokkelen. De norske havområder er syv ganger større enn Fastlands-Norge med nærliggende øyer. LES MER Disse havområdene har gitt oss den rikdommen vi alle i dag nyter godt av. Olje og mineraler, gasshydrater og varme kilder finnes i og under havbunnen. Boken beskriver hvordan disse ressurser utnyttes i dag og gir et estimat på tidshorisonten for utnyttelse i fremtiden. Boken fremhever at det levende liv i havet og ved kysten er enda viktigere enn olje og gass. De siste 30 år har Norge fisket opp ca 2,5 millioner tonn fisk av forskjellig art hvert år. Produksjonen av oppdrettslaks og -ørret ligger i dag (2016) på over 1 million tonn i året. Målinger utført på et stort antall fisk viser at fiskekjøttet er den sunneste maten man kan spise. Matretter av de lavere ledd i næringskjeden, som for eksempel blåskjell eller tang og tare vil gi nye muligheter. Dersom Norge og det internasjonale samfunn klarer å overholde fornuftige kvotebegrensninger, vil fisket i havet kunne være en kontinuerlig kilde til proteiner og inntekter i uoverskuelig fremtid. Forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære fond. LES MINDRE Forlagets omtale Boken er skrevet for alle som leter etter kunnskap om norske havområder, ressursene der og forvaltningen av dem. Boken presenterer en rekke nye kart som viser havdypene, økonomiske soner og kontinentalsokkelen. De norske havområder er syv ganger større enn Fastlands-Norge med nærliggende øyer. Disse havområdene har gitt oss den rikdommen vi alle i dag nyter godt av. Olje og mineraler, gasshydrater og varme kilder finnes i og under havbunnen. Boken beskriver hvordan disse ressurser utnyttes i dag og gir et estimat på tidshorisonten for utnyttelse i fremtiden. Boken fremhever at det levende liv i havet og ved kysten er enda viktigere enn olje og gass. De siste 30 år har Norge fisket opp ca 2,5 millioner tonn fisk av forskjellig art hvert år. Produksjonen av oppdrettslaks og -ørret ligger i dag (2016) på over 1 million tonn i året. Målinger utført på et stort antall fisk viser at fiskekjøttet er den sunneste maten man kan spise. Matretter av de lavere ledd i næringskjeden, som for eksempel blåskjell eller tang og tare vil gi nye muligheter. Dersom Norge og det internasjonale samfunn klarer å overholde fornuftige kvotebegrensninger, vil fisket i havet kunne være en kontinuerlig kilde til proteiner og inntekter i uoverskuelig fremtid. Forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære fond.