Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

   

  Ny kunde? Registrer deg her!

  Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
  Registrer deg her
  Velg kundetype:
  E-post:

  Haugenbok.no Fakta Polsk grinifange - norsk sjøkaptein

  Polsk grinifange - norsk sjøkaptein

  Polsk grinifange - norsk sjøkaptein

  Polsk grinifange - norsk sjøkaptein (en beretning om polske Mietek og om andre polakker i Norge under og etter den andre verdenskrigen)

  Forfatter Commentum

  Levering 2-12 dager

  298,-

  ISBN:

  9788292309674

  Forlag:

  Commentum

  Trykkeår:

  2006

  Utgitt:

  2006

  Utgave:

  1

  Sider:

  256

  Alder:

  Voksen

  Polsk grinifange - norsk sjøkaptein
  Commentum
  9788292309674

  Haugenboks omtale:

  Den unge polakken Mietek Krakowski ankommer Mo i Rana vinteren 1944, til det han tror er en jobb i et tysk bygningsfirma. I stedet ender han opp som tvangsarbeider for tyskerne, og blir senere satt i fangeleiren på Grini. Med Mieteks historie som utgangspunkt, forteller boka om skjebnen til unge pol LES MER ske menn i Norge, både under og etter andre verdenskrig. LES MINDRE Haugenboks omtale Den unge polakken Mietek Krakowski ankommer Mo i Rana vinteren 1944, til det han tror er en jobb i et tysk bygningsfirma. I stedet ender han opp som tvangsarbeider for tyskerne, og blir senere satt i fangeleiren på Grini. Med Mieteks historie som utgangspunkt, forteller boka om skjebnen til unge polske menn i Norge, både under og etter andre verdenskrig.

  Forlagets omtale:

  Polsk grinifange - norsk sjøkaptein Beretningen om polske Mietek og om andre polakker i Norge under og etter den andre verdenskrigen. Helt fra de første krigshandlingene i Norge i 1940, og under krigsårene, kom tusenvis av unge polske menn til landet vårt. Noen kom som soldater eller sjømenn, LES MER andre som fanger eller tvangsarbeidere. Flere av dem mistet livet i kamphandlingene, ble såret eller havnet som flyktninger i utlendighet. Felles for dem alle, de delte skjebne med nordmennene. Denne boken trekker med utgangspunkt i skjebnen til en enkelt ung polakk frem hans og andre polakkers livsløp og deres tilknytting til vårt land under og etter krigen. "Vi nordmenn har alltid følt at polakkene står oss nær", sa kong Harald V i 1995. LES MINDRE Forlagets omtale Polsk grinifange - norsk sjøkaptein Beretningen om polske Mietek og om andre polakker i Norge under og etter den andre verdenskrigen. Helt fra de første krigshandlingene i Norge i 1940, og under krigsårene, kom tusenvis av unge polske menn til landet vårt. Noen kom som soldater eller sjømenn, andre som fanger eller tvangsarbeidere. Flere av dem mistet livet i kamphandlingene, ble såret eller havnet som flyktninger i utlendighet. Felles for dem alle, de delte skjebne med nordmennene. Denne boken trekker med utgangspunkt i skjebnen til en enkelt ung polakk frem hans og andre polakkers livsløp og deres tilknytting til vårt land under og etter krigen. "Vi nordmenn har alltid følt at polakkene står oss nær", sa kong Harald V i 1995.

  Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

  Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
  Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
  Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.