Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fakta Debatt, politikk og samfunn Under overflaten

    Under overflaten

    Under overflaten

    Under overflaten (en skitten historie om det norske lakseeventyret)

    Forfatter Gyldendal

    E-bok i salg / nedlastbar / les info først

    199,-

    ISBN:

    9788205492295

    Forlag:

    Gyldendal

    Trykkeår:

    2016

    Utgitt:

    2016

    Utgave:

    1

    Sider:

    255

    Alder:

    Voksen

    Filformat:

    EPUB

    DRM:

    SDRM

    Under overflaten
    Gyldendal
    9788205492295

    Forlagets omtale:

    Brennbart om en av våre største næringer. På 1970-tallet var lakseoppdrett en beskjeden tilleggsnæring i Distrikts-Norge. I dag er den en bærebjelke i norsk økonomi. Statsminister Erna Solberg har sagt at laksen er Norges Ikea og vil ha en femdobling fram mot år 2050. Men det er flere skjær i LES MER sjøen for dette industrieventyret. Næringen har ikke kontroll med miljøbelastningen: Enorme mengder lakselus, fiskeskitt, spillfôr og lusemidler slippes rett ut i fjorden, rømt oppdrettslaks svømmer opp i elvene og utvanner genene til villaksen. Og hvordan skal man skaffe nok fôr til en femdobling av produksjonen uten at det skjer på bekostning av annen matproduksjon? Er oppdrettslaks egentlig så sunn å spise? Kan arbeidsplasser i distriktet veie opp for ødelagte fjorder? Mangeårig journalist i FiskeribladetFiskaren, Kjersti Sandvik, har snakket med alle de viktige aktørene i bransjen, fra verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest til utstyrsleverandører og fôrprodusenter. Hun går tett på en næring som har vokst seg stor og sterk - uten plagsom innblanding fra myndighetene. LES MINDRE Forlagets omtale Brennbart om en av våre største næringer. På 1970-tallet var lakseoppdrett en beskjeden tilleggsnæring i Distrikts-Norge. I dag er den en bærebjelke i norsk økonomi. Statsminister Erna Solberg har sagt at laksen er Norges Ikea og vil ha en femdobling fram mot år 2050. Men det er flere skjær i sjøen for dette industrieventyret. Næringen har ikke kontroll med miljøbelastningen: Enorme mengder lakselus, fiskeskitt, spillfôr og lusemidler slippes rett ut i fjorden, rømt oppdrettslaks svømmer opp i elvene og utvanner genene til villaksen. Og hvordan skal man skaffe nok fôr til en femdobling av produksjonen uten at det skjer på bekostning av annen matproduksjon? Er oppdrettslaks egentlig så sunn å spise? Kan arbeidsplasser i distriktet veie opp for ødelagte fjorder? Mangeårig journalist i FiskeribladetFiskaren, Kjersti Sandvik, har snakket med alle de viktige aktørene i bransjen, fra verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest til utstyrsleverandører og fôrprodusenter. Hun går tett på en næring som har vokst seg stor og sterk - uten plagsom innblanding fra myndighetene.

    Emner: Fiskeoppdrett
    Alternative utgaver
    Under overflaten, en skitten historie om... Kjersti Sandvik
    På lager - sendes nå ( 3 stk. )
    Innbundet, Bokmål
    349,- NÅ 305,-
    Kjøp