Ny kunde? Registrer deg her!

Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
Registrer deg her
Velg kundetype:
E-post:

Haugenbok.no Fagbøker Estetiske fag Kinning, bresting og ysting i Valdres

Kinning, bresting og ysting i Valdres

Kinning, bresting og ysting i Valdres

Kinning, bresting og ysting i Valdres (sett i norsk og internasjonal samanheng, dokumentasjon av ein ystetradisjon)

Forfatter Mat & kultur

På lager - sendes nå ( 4 stk. )

580,-

ISBN:

9788299926409

Forlag:

Mat & kultur

Trykkeår:

2013

Utgitt:

2013

Utgave:

1

Sider:

539

Vekt:

3010 gr

Alder:

Voksen

Kinning, bresting og ysting i Valdres
Mat & kultur
9788299926409

Forlagets omtale:

Boka er eit unikt verk om dei førindustrielle ystetradisjonane, og noko tilsvarande har neppe vore laga her i landet. Boka dokumenterer ystetradisjonane i Valdres og samanliknar dei med landet elles. Boka er skriven med "upasteuriserte briller", fordi det meste av tradisjonsystinga var av rå mjølk LES MER ved låge temperaturar. Dette står i stor kontrast til dagens "heilpasteuriserte", norske mjølkeindustri. Tradisjonsystinga forsvann med mjølkebilen på 1950-talet. Kjørelda etter ystinga er tekne vare på, medan ostane er oppetne. Boka er skriven for å redde den immaterielle kunnskapen om tradisjonsystinga over i skriftleg form, slik at ostane kan gjenskapast. I boka finn du oppskrifter på rundt 20 tradisjonelle mjølkeprodukt, intervju med 35 eldre budeier, kunnskapen etter 200 informantar frå 1930-talet, 1020 illustrasjonar, ei riksdekkjande liste med 184 osteprodusentar, omtale av 292 norske og internasjonale osteprodukt frå vår samtid og over 3300 dialektord knytt til ost og ysting. LES MINDRE Forlagets omtale Boka er eit unikt verk om dei førindustrielle ystetradisjonane, og noko tilsvarande har neppe vore laga her i landet. Boka dokumenterer ystetradisjonane i Valdres og samanliknar dei med landet elles. Boka er skriven med "upasteuriserte briller", fordi det meste av tradisjonsystinga var av rå mjølk ved låge temperaturar. Dette står i stor kontrast til dagens "heilpasteuriserte", norske mjølkeindustri. Tradisjonsystinga forsvann med mjølkebilen på 1950-talet. Kjørelda etter ystinga er tekne vare på, medan ostane er oppetne. Boka er skriven for å redde den immaterielle kunnskapen om tradisjonsystinga over i skriftleg form, slik at ostane kan gjenskapast. I boka finn du oppskrifter på rundt 20 tradisjonelle mjølkeprodukt, intervju med 35 eldre budeier, kunnskapen etter 200 informantar frå 1930-talet, 1020 illustrasjonar, ei riksdekkjande liste med 184 osteprodusentar, omtale av 292 norske og internasjonale osteprodukt frå vår samtid og over 3300 dialektord knytt til ost og ysting.

Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.