Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Fagbøker Religion, historie og filosofi Kulturhistorie Verdensarvmat

    Verdensarvmat

    Verdensarvmat

    Verdensarvmat (fra barkebrød til Røroskål)

    Forfatter Breidablikk forl.

    Levering 2-12 dager

    369,-

    ISBN:

    9788292459256

    Forlag:

    Breidablikk forl.

    Trykkeår:

    2011

    Utgitt:

    2011

    Utgave:

    1

    Sider:

    106

    Alder:

    Voksen

    Verdensarvmat
    Breidablikk forl.
    9788292459256

    Haugenboks omtale:

    Boka gir en tidsreise i norsk mathistorie og viser europeisk påvirkning, med lokale eksempler og historisk materiale fra Rørosregionen og Nord-Østerdal. Den inneholder blant annet statistikk, oppskrifter, eksempler, fakta og historisk bakgrunn. Med litteraturliste. Haugenboks omtale Boka gir en tidsreise i norsk mathistorie og viser europeisk påvirkning, med lokale eksempler og historisk materiale fra Rørosregionen og Nord-Østerdal. Den inneholder blant annet statistikk, oppskrifter, eksempler, fakta og historisk bakgrunn. Med litteraturliste.

    Forlagets omtale:

    Her presenteres den norske og nordiske mathistorien sett i et europeisk perspektiv, krydret med lokale eksempler fra rundt om i landet generalt og Rørosregionen spesielt. I nasjonalt, nordisk og europeisk perspektiv ser forfatteren på tiden fra middelalderen og fram til idag. Hvordan overlevde LES MER forfedrene våre i uår? Hva spiste de i gode år? Hva var vanlig og uvanlig? Likheter og forskjeller mellom landsdeler, by og land og tilgjengelighet på naturressurser gjennom tiår og århundreder. Overgangen fra kjøtt til korn, bruk av barkebrød og meskbrød og mye annet settes under lupen. Vi får også et spennende innblikk i husholdningsbudsjettet til bergknekt Anders Quax og hans familie. Oppskrifter på tradisjonsrike retter fra kulturhistorien vår, inspirasjon til kjøkken og leselyst hører også med. LES MINDRE Forlagets omtale Her presenteres den norske og nordiske mathistorien sett i et europeisk perspektiv, krydret med lokale eksempler fra rundt om i landet generalt og Rørosregionen spesielt. I nasjonalt, nordisk og europeisk perspektiv ser forfatteren på tiden fra middelalderen og fram til idag. Hvordan overlevde forfedrene våre i uår? Hva spiste de i gode år? Hva var vanlig og uvanlig? Likheter og forskjeller mellom landsdeler, by og land og tilgjengelighet på naturressurser gjennom tiår og århundreder. Overgangen fra kjøtt til korn, bruk av barkebrød og meskbrød og mye annet settes under lupen. Vi får også et spennende innblikk i husholdningsbudsjettet til bergknekt Anders Quax og hans familie. Oppskrifter på tradisjonsrike retter fra kulturhistorien vår, inspirasjon til kjøkken og leselyst hører også med.