Ny kunde? Registrer deg her!

Hvorfor registrere deg?

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger
Registrer deg her
Velg kundetype:
E-post:

Haugenbok.no Fagbøker Estetiske fag Gjennom kjøttet

Gjennom kjøttet

Gjennom kjøttet

Gjennom kjøttet (disseksjonen og kroppens kulturhistorie)

Forfatter Oktober

På lager - sendes nå ( 1 stk. )

249,-

ISBN:

9788249517046

Forlag:

Oktober

Trykkeår:

2016

Utgitt:

2016

Utgave:

1

Sider:

777

Vekt:

746 gr

Alder:

Voksen

Gjennom kjøttet
Oktober
9788249517046

Forlagets omtale:

Med kunnskap og nysgjerrighet undersøker Gjennom kjøttet disseksjonen av menneskekroppen; en omdiskutert og feiret praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i blant annet Leonardo da Vincis anatomiske tegninger og Rembrandts malerier fra disseksjonsbordet, viser forfatteren hvilken rik LES MER kunstnerisk produksjon som springer ut fra disseksjonen. Den medisinske behandlingen av kroppen er utgangspunktet for det han skriver om Shakespeare, Baudelaire, Wergeland og Frostenson, om Orlan og Andres Serrano, og om film og tv: Riget, X Files og CSI. Har den døde kroppen rettigheter? Er den døde kroppen fritt vilt? Sentralt i dette verket er også synet på kropp og identitet gjennom tidene - er det grenser for hva vi kan utsette kroppen for? Hvordan var og er forholdet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet? Gjennom kjøttet er en levende og svært original framstilling av den døde kroppen som gjenstand for vitebegjær, tabuisering og ikke minst stor inspirasjon. Fra anmeldelsene: "et vakkert monster av en bok, et flekket, formalinstinkende mesterverk" TROND BERG ERIKSEN, MORGENBLADET "En encyklopedisk galskap. Mer!" IVO DE FIGUREIDO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, AFTENPOSTEN "Overdådig storverk om disseksjonens plass i vestlig kulturhistorie" ARNE HUGO STØLAN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG "sjelden har et mer komplekst og underlig prosjekt sett dagens lys her ti lands ... et kunnskapsrikt glansnummer av en bok" SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD "en rik, lærd og svært god bok ... et stort lerret av enormt fascinerende stoff, et stoff som gjør at vi forstår mer, ikke bare av vår historie, men kanskje først og fremst av vår samtid" ANNE KVEIM LIE, TIDSSKRIFT FOR DEN NORSKE LEGEFORENING LES MINDRE Forlagets omtale Med kunnskap og nysgjerrighet undersøker Gjennom kjøttet disseksjonen av menneskekroppen; en omdiskutert og feiret praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i blant annet Leonardo da Vincis anatomiske tegninger og Rembrandts malerier fra disseksjonsbordet, viser forfatteren hvilken rik kunstnerisk produksjon som springer ut fra disseksjonen. Den medisinske behandlingen av kroppen er utgangspunktet for det han skriver om Shakespeare, Baudelaire, Wergeland og Frostenson, om Orlan og Andres Serrano, og om film og tv: Riget, X Files og CSI. Har den døde kroppen rettigheter? Er den døde kroppen fritt vilt? Sentralt i dette verket er også synet på kropp og identitet gjennom tidene - er det grenser for hva vi kan utsette kroppen for? Hvordan var og er forholdet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet? Gjennom kjøttet er en levende og svært original framstilling av den døde kroppen som gjenstand for vitebegjær, tabuisering og ikke minst stor inspirasjon. Fra anmeldelsene: "et vakkert monster av en bok, et flekket, formalinstinkende mesterverk" TROND BERG ERIKSEN, MORGENBLADET "En encyklopedisk galskap. Mer!" IVO DE FIGUREIDO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, AFTENPOSTEN "Overdådig storverk om disseksjonens plass i vestlig kulturhistorie" ARNE HUGO STØLAN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG "sjelden har et mer komplekst og underlig prosjekt sett dagens lys her ti lands ... et kunnskapsrikt glansnummer av en bok" SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD "en rik, lærd og svært god bok ... et stort lerret av enormt fascinerende stoff, et stoff som gjør at vi forstår mer, ikke bare av vår historie, men kanskje først og fremst av vår samtid" ANNE KVEIM LIE, TIDSSKRIFT FOR DEN NORSKE LEGEFORENING

Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.