Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Spis, før maten blir kald!

    Spis, før maten blir kald!

    Spis, før maten blir kald!

    Spis, før maten blir kald! (en annerledes kokebok om polarhelten og kokken A. H. Lindstrøm fra Hammerfest)

    Forfatter Finnmarksforl.

    (Sylvi Jane Husebye - Forfatter)

    Finnmarksforl.

    (Eirik Palm - )

    Finnmarksforl.

    Levering 2-12 dager

    250,-

    ISBN:

    9788299822176

    Forlag:

    Finnmarksforl.

    Trykkeår:

    2018

    Utgitt:

    2018

    Utgave:

    1

    Sider:

    72

    Vekt:

    384 gr

    Alder:

    Voksen

    Spis, før maten blir kald!
    Finnmarksforl.
    9788299822176

    Forlagets omtale:

    En annerledes kokebok, med oppskrifter og historier inspirert av kokken og polarhelten fra Hammerfest. Adolf Henrik Lindstrøm var født i ishavsbyen Hammerfest i 1866, og dro tidlig ut på ekspedisjoner i ishavet. Nå kommer endelig kokeboka om Lindstrøm ut. Oppskriftene i boka "Spis før maten blir LES MER kald" er basert på nedtegnelser fra ekspedisjonsmedlemmer, og med et særlig fokus på Sydpol-ekspedisjonen som han gjennomførte sammen med Roald Amundsen. Boka er på 74 sider og inneholder 21 oppskrifter, i tillegg til historier om hans liv og de ulike ekspedisjonene han deltok i. Lindstrøm brukte mange av de mattradisjonene han var vokst opp med i Hammerfest, ispedd inspirasjon fra kontinenter. Ingen tvil om det! Og det kan være en stor del av grunnen til hans suksess: Gode råvarer. Tradisjonell behandling av disse. Dette har holdt folk friske gjennom hundrevis av generasjoner i mørketids-landet i sub-arktisk klimasone. Så da skulle de vel duge til å holde en gjeng mannfolk i live et par år i isen? Oppskriftene i boka er inspirert av faktisk meny. Med noen begrensninger, naturlig nok: Isbjørnbiff og moskussteik er det lite av i frysedisken nå. Oppskriftene er derfor en oppdatert versjon av hans mat, slik den er beskrevet av mannskapet på ekspedisjonene. Basert på gamle mattradisjoner og råvarer fra det arktiske kjøkken. Ideen, oppskriftene og maten har medforfatter Bjørg Alvestad stått for. Oppskriftene er utviklet og testet på hennes kjøkkenet hjemme i Hammerfest og Sørvær - alt med lokale råvarer. Ektemannen Eirik Palm har vært prøvesmaker og tatt bilder til boka. Bildene er lekre. Du kan se dampen var den varme sjømannsbiffen og se det glitre i sirupen som helles over nystekte hotcakes Medforfatter Sylvi Jane Husebye har stått for historiebeskrivelsene. Boka viser at det Lindstrøm lærte i Hammerfest og på ishavfart ut fra Hammerfest, gjorde at han ble den beste polarkokken i hele verden! LES MINDRE Forlagets omtale En annerledes kokebok, med oppskrifter og historier inspirert av kokken og polarhelten fra Hammerfest. Adolf Henrik Lindstrøm var født i ishavsbyen Hammerfest i 1866, og dro tidlig ut på ekspedisjoner i ishavet. Nå kommer endelig kokeboka om Lindstrøm ut. Oppskriftene i boka "Spis før maten blir kald" er basert på nedtegnelser fra ekspedisjonsmedlemmer, og med et særlig fokus på Sydpol-ekspedisjonen som han gjennomførte sammen med Roald Amundsen. Boka er på 74 sider og inneholder 21 oppskrifter, i tillegg til historier om hans liv og de ulike ekspedisjonene han deltok i. Lindstrøm brukte mange av de mattradisjonene han var vokst opp med i Hammerfest, ispedd inspirasjon fra kontinenter. Ingen tvil om det! Og det kan være en stor del av grunnen til hans suksess: Gode råvarer. Tradisjonell behandling av disse. Dette har holdt folk friske gjennom hundrevis av generasjoner i mørketids-landet i sub-arktisk klimasone. Så da skulle de vel duge til å holde en gjeng mannfolk i live et par år i isen? Oppskriftene i boka er inspirert av faktisk meny. Med noen begrensninger, naturlig nok: Isbjørnbiff og moskussteik er det lite av i frysedisken nå. Oppskriftene er derfor en oppdatert versjon av hans mat, slik den er beskrevet av mannskapet på ekspedisjonene. Basert på gamle mattradisjoner og råvarer fra det arktiske kjøkken. Ideen, oppskriftene og maten har medforfatter Bjørg Alvestad stått for. Oppskriftene er utviklet og testet på hennes kjøkkenet hjemme i Hammerfest og Sørvær - alt med lokale råvarer. Ektemannen Eirik Palm har vært prøvesmaker og tatt bilder til boka. Bildene er lekre. Du kan se dampen var den varme sjømannsbiffen og se det glitre i sirupen som helles over nystekte hotcakes Medforfatter Sylvi Jane Husebye har stått for historiebeskrivelsene. Boka viser at det Lindstrøm lærte i Hammerfest og på ishavfart ut fra Hammerfest, gjorde at han ble den beste polarkokken i hele verden!

    Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

    Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
    Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
    Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.