Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Hobby og Fritid Mat og drikke Drikke Akevitt

    Akevitt

    Akevitt

    Akevitt (livets vann)

    Forfatter Pegasus forl.

    Levering 2-6 dager

    449,- Nå 393,-

    ISBN:

    9788244200905

    Forlag:

    Pegasus forl.

    Trykkeår:

    2010

    Utgitt:

    2010

    Utgave:

    1

    Sider:

    207

    Vekt:

    1094 gr

    Alder:

    Voksen

    Akevitt
    Pegasus forl.
    9788244200905

    Haugenboks omtale:

    Denne boken handler om akevitt. Den tar blant annet for seg historie, nordisk drikkekultur, brennevin som legemiddel, krydder og urter, bøkker og fat, smaken av akevitt, dagens akevitt, akevitt i andre land og en oversikt over norske og utenlandske akevitter. Med litteraturliste og register. Haugenboks omtale Denne boken handler om akevitt. Den tar blant annet for seg historie, nordisk drikkekultur, brennevin som legemiddel, krydder og urter, bøkker og fat, smaken av akevitt, dagens akevitt, akevitt i andre land og en oversikt over norske og utenlandske akevitter. Med litteraturliste og register.

    Forlagets omtale:

    En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har LES MER hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor. Lene Aarnes Westerhaug er journalist (og bibliotekar) med spesialstudier i mat- og vin journalistikk. Illustrasjoner er hentet fra en rekke historiske arkiver, dessuten har billedredaktør og fotograf Nadin Martinuzzi tatt en rekke foto av meget høy kvalitet. LES MINDRE Forlagets omtale En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor. Lene Aarnes Westerhaug er journalist (og bibliotekar) med spesialstudier i mat- og vin journalistikk. Illustrasjoner er hentet fra en rekke historiske arkiver, dessuten har billedredaktør og fotograf Nadin Martinuzzi tatt en rekke foto av meget høy kvalitet.