Bok
Forfatter
Emner
Omtaler

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:

    Haugenbok.no Hobby og Fritid Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter

    Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter

    Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter

    Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter

    Forfatter Jubok AS

    (Halvor Heuch - Medarbeider)

    Jubok AS

    (Eivind Merok - Medarbeider)

    Jubok AS

    Levering 2-12 dager

    260,-

    ISBN:

    9788269015331

    Forlag:

    Jubok AS

    Trykkeår:

    2019

    Utgitt:

    2019

    Utgave:

    1

    Sider:

    108

    Vekt:

    250 gr

    Alder:

    Voksen

    Serie:

    De forlengst døde forfatteres forlag

    Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter
    Jubok AS
    9788269015331

    Forlagets omtale:

    Dette er en nyutgivelse av Cristopher Hammers bok om fremstilling av akevitt og plantefarger. Bokens utgivelse er med på å markere 300-års jubileet for forfatterens fødsel. Forfatterens motivasjon for å utgi boken var å gi bøndene mulighet til egenproduksjon av brennevin, et av datidens viktige LES MER næringsmidler. Hans resepter viser hvor stort utvalg apotekene hadde av krydderurter fra fjerne støk. Bokens tillegg om akevittens historie, økonomiske betydning og kommentarer til boken er skrevet av Halvor Heuch og Eivind Merok. Boken er utgitt i samarbeid med Atlungstad Brenneri. Halvor Heuch er særlig kjent som destillatør og Norges fremste ekspert på akevitt. I 2010 ble han utnevnt som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Eivind Merok er historiker og økonom og har forsket mye på bransje- og bedriftshistorie. De senere årene har han også skrevet om Atlungstad Brenneri og brennerihistorien i Mjøsområdet. Atlungstad Brenneri ble stiftet i 1855 av en rekke gårdbrukere i Stange utenfor Hamar. Atlungstad var et av landets ledende brennerier fra siste halvdel av 1800-tallet og var i drift helt fram til 2008. I 2013 ble Atlungstad Brenneri et industrielt kulturminne, og i samarbeid med Arcus AS ble småskala-produksjon av akevitt startet opp igjen i 2014. LES MINDRE Forlagets omtale Dette er en nyutgivelse av Cristopher Hammers bok om fremstilling av akevitt og plantefarger. Bokens utgivelse er med på å markere 300-års jubileet for forfatterens fødsel. Forfatterens motivasjon for å utgi boken var å gi bøndene mulighet til egenproduksjon av brennevin, et av datidens viktige næringsmidler. Hans resepter viser hvor stort utvalg apotekene hadde av krydderurter fra fjerne støk. Bokens tillegg om akevittens historie, økonomiske betydning og kommentarer til boken er skrevet av Halvor Heuch og Eivind Merok. Boken er utgitt i samarbeid med Atlungstad Brenneri. Halvor Heuch er særlig kjent som destillatør og Norges fremste ekspert på akevitt. I 2010 ble han utnevnt som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Eivind Merok er historiker og økonom og har forsket mye på bransje- og bedriftshistorie. De senere årene har han også skrevet om Atlungstad Brenneri og brennerihistorien i Mjøsområdet. Atlungstad Brenneri ble stiftet i 1855 av en rekke gårdbrukere i Stange utenfor Hamar. Atlungstad var et av landets ledende brennerier fra siste halvdel av 1800-tallet og var i drift helt fram til 2008. I 2013 ble Atlungstad Brenneri et industrielt kulturminne, og i samarbeid med Arcus AS ble småskala-produksjon av akevitt startet opp igjen i 2014.

    Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!

    Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere.
    Suksess! Du er nå meldt på nyhetsbrevet
    Du er allerede mottaker av nyhetsbrevet vårt.