Bok
Forfatter
Emner
Omtaler
0

     

    Ny kunde? Registrer deg her!

    Hvorfor registrere deg?

    • Raskere utsjekk
    • Se logg over tidligere kjøp
    • Motta gode tilbud og anbefalinger
    Registrer deg her
    Velg kundetype:
    E-post:

    Haugenbok.no Hobby og Fritid Mat og drikke Kokebøker Petter Dass' gjestebud

    Petter Dass' gjestebud

    Petter Dass' gjestebud

    Petter Dass' gjestebud (nordnorske mattradisjoner gjennom 1000 år)

    Forfatter Kolofon

    (Per Heimly - Illustratør)

    Kolofon

    Levering 2-6 dager

    369,-

    ISBN:

    9788230001721

    Forlag:

    Kolofon

    Trykkeår:

    2005

    Utgitt:

    2005

    Utgave:

    1

    Sider:

    130

    Vekt:

    670 gr

    Alder:

    Voksen

    Petter Dass' gjestebud
    Kolofon
    9788230001721

    Haugenboks omtale:

    Boka inneholder en rekke gamle oppskrifter fra Nord-Norge, og tar leseren med på en historisk reise gjennom tid og kultur. Med ordforklaringer og oversikt over kilder og informanter. Haugenboks omtale Boka inneholder en rekke gamle oppskrifter fra Nord-Norge, og tar leseren med på en historisk reise gjennom tid og kultur. Med ordforklaringer og oversikt over kilder og informanter.

    Forlagets omtale:

    Petter Dass Gjestebud - nordnorske mattradisjoner gjennom 1000 år. Hvilke forbindelser er det mellom den barokke dikterpresten Petter Dass og nordnorsk matkultur? Den fromme Petter har i sitt majestetiske dikt Nordlands Trompet avslørt seg både som en stor kjenner av den nordnorske historie og LES MER kultur, men også som en sann nyter av bordets gleder. Nordlands Trompet bekrefter at den nordnorske matkultur har hatt et av Norges mest raffinerte kjøkken, godt hjulpet av europeisk påvirkning. I tillegg var den nordligste landsdelen med på å påvirke det europeiske kjøkken gjennom sin tusen år lange samhandel. Denne boken viser også fiskerbonden, innlandsbonden og det samiske kjøkkens mangfold og er et viktig bidrag i rehabilitering av den nordnorske matkulturen, både historisk og kulturelt. Boken dokumenterer at landsdelens råvarer både har hatt og i fremtiden vil ha en viktig plass i debatten om mat som nordnorsk kultur og merkevare - og vil være et viktig satsingsområde. Forfatter Anne Lene Lie tar oss med på en historisk reise gjennom tid og kultur, serverer en rekke gamle oppskrifter og viser hva landsdelen har å by de som ønsker å høste av de reneste råvarer som finnes, både fra land og vann. Fotograf Per Heimly har tolket, fargesatt og gjengitt landsdelens matkultur i inspirerende illustrasjoner som er bearbeidet for boken. Velkommen til en kulinarisk reise gjennom 1000 år. LES MINDRE Forlagets omtale Petter Dass Gjestebud - nordnorske mattradisjoner gjennom 1000 år. Hvilke forbindelser er det mellom den barokke dikterpresten Petter Dass og nordnorsk matkultur? Den fromme Petter har i sitt majestetiske dikt Nordlands Trompet avslørt seg både som en stor kjenner av den nordnorske historie og kultur, men også som en sann nyter av bordets gleder. Nordlands Trompet bekrefter at den nordnorske matkultur har hatt et av Norges mest raffinerte kjøkken, godt hjulpet av europeisk påvirkning. I tillegg var den nordligste landsdelen med på å påvirke det europeiske kjøkken gjennom sin tusen år lange samhandel. Denne boken viser også fiskerbonden, innlandsbonden og det samiske kjøkkens mangfold og er et viktig bidrag i rehabilitering av den nordnorske matkulturen, både historisk og kulturelt. Boken dokumenterer at landsdelens råvarer både har hatt og i fremtiden vil ha en viktig plass i debatten om mat som nordnorsk kultur og merkevare - og vil være et viktig satsingsområde. Forfatter Anne Lene Lie tar oss med på en historisk reise gjennom tid og kultur, serverer en rekke gamle oppskrifter og viser hva landsdelen har å by de som ønsker å høste av de reneste råvarer som finnes, både fra land og vann. Fotograf Per Heimly har tolket, fargesatt og gjengitt landsdelens matkultur i inspirerende illustrasjoner som er bearbeidet for boken. Velkommen til en kulinarisk reise gjennom 1000 år.