Æresmedaljen er en roman om etnisk rensing. I 1944 deporterte Sovjetunionens despot Josef Stalin den tsjetsjenske befolkning fra hjemlandet til det golde slettelandskapet i Kasakhstan, med den begrunnelse at tsjetsjenerne skulle ha samarbeidet med det nazistiske Tyskland. Først i 1957, fire år etter despotens død og ett år etter Nikita Khrustsjovs dramatiske oppgjør med sin forgjenger, begynte deporterte som fremdeles var i live å vende tilbake til Tsjetsjenia. De menneskelige lidelsene hadde vært store, svært mange liv var gått tapt. Gjennom presist utmeislete episoder gir forfatteren oss innblikk i dramatikken som fikk utspille seg i en umenneskelig verden. Her er innsiktsfulle skildringer som leseren sent vil glemme. Samtidig viser forfatteren oss hardt prøvede menneskers kamp for egen verdighet, kultur og omsorg.
Les mer
I denne romanen skildrer forfatteren hvordan den tsjetsjenske befolkningen ble deportert til slettelandskapet i Kasakhstan under den andre verdenskrig. Han følger en gruppe mennesker fra landsbyen Kolkhoznoje utenfor Groznyj til den kasakhstanske byen Leninogorsk.
Les mer
Oversatt etter russisk versjon av originalmanuskriptet med tittel: Orden cesti. Boken er basert på et tsjetsjensk originalmanuskript, Sijlalliji midal, oversatt til russisk av Said-Magomed Khachukaev

Produktdetaljer

ISBN
9788292400609
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Communicatio forl.
Vekt
340 gr
Høyde
213 mm
Bredde
141 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
206

Forfatter
Oversetter

Relaterte produkter