Fortelleren i denne romanen ankommer Røyken videregående skole en varm augustdag i 1997 for å undervise i forming. Han er proppfull av engasjement for kunst og litteratur, og særlig for det greske eposet Odysseen, som han året før har laget et fotoprosjekt ut av. Men formingsklassen er lagt ned. I stedet tilbyr rektor ham et vikariat som kroppsøvingslærer. Ganske raskt oppdager han at gymsalen rommer uante muligheter for opplevelser og erkjennelser, og før han vet ordet av det er han kastet inn i en merkelig virkelighet - der ballspill og mytologi, krig og erotikk, fortid og nåtid - utgjør trådene i en psykisk vev. Akilles er en roman om kroppsøving, impotens og gresk mytologi.
Les mer
August 1999. Fortelleren i denne romanen skal undervise i forming ved Røyken videregående skole, men da faget blir nedlagt blir han tilbydd et vikariat som kroppsøvingslærer. Snart er han kastet inn i en merkelig virkelighet hvor ballspill, erotikk og gresk mytologi regjerer. Dette er den andre boken i den frittstående trilogien som består av Globus, Akilles og Mitt liv var et hett bibliotek.
Les mer
"Akilles er ein roman etter mitt hjarte. Han rommar den vesle og lokale forteljinga frå Drammen samtidig som han femner om noko langt større og viktigare(...)Språket er utsøkt, lett og flytande, sjarmerande ironisk samtidig som det også gir rom for velformulerte refleksjonar (...)"
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202345600
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Serie
Globus. Akilles. Mitt liv var et hett bibliotek
Vekt
295 gr
Høyde
212 mm
Bredde
138 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
174

Forfatter

Relaterte produkter