Et mesterverk av poesi og mystikk. Åndelig Sang er Johannes av Korsets vakreste verk. Det er en sammenfatning av den veiledning vi finner i hans andre bøker. Det som der behandles mer abstrakt og teoretisk tar her konkret form i bruden som berørt av kjærlighetens gnist, kaster seg ut i et guddommelig eventyr for å søke den Elskede - brudgommen. Boken er mystikerens egen kommentar til det førti strofers lange diktet med samme navn som ble til i fangenskapet forvoldt av hans egne klosterbrødre i Toledo i 1578. Diktet, som etter poetiske kriterier alene er et mesterverk, kan kalles Johannes av Korsets variant av Høysangen, kjærlighetssangen mellom bruden og Brudgommen Kristus. I de ulike strofene belyses det åndelige livets alle aspekter. Her forenes poesi, spiritualitet og teologi i en harmonisk enhet. Søstrene i karmelittklosteret Totus Tuus i Tromsø har ledet oversettelsesarbeidet. Gjennom 350 sider veileder han oss mot den lengsel som lever i dypet av vår sjel - tent av Den Treenige Guds kjærlighet.
Les mer
Boken inneholder Johannes av korsets dikt Åndelig sangs andre redaksjon, samt hans egen forklaring til verket, som ble til under et fengselsopphold i Toledo i 1578. Med indeks over bibelske sitater.
Oversatt i samarbeid med Karmelittnonnene i Tromsø og Karmelittene i Norraby. Oversettelsen er basert på Karmelitten i Norrabys svenske oversettelse av José Vicente Rodriguez og Frederic Ruiz Savadors kritiske utgave, Madrid 1993
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788292922002
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Efrem forl.
Vekt
508 gr
Høyde
224 mm
Bredde
150 mm
Dybde
30 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
348

Oversetter