Hvem var Adolf Hitler? Dette spørsmålet har opptatt forskere og forfattere i mer enn seksti år. Men etter tusenvis av biografier, romaner, studier og filmer, er et av de viktigste spørsmålene fremdeles ubesvart: Hvordan forklare Hitlers hat og ondskap? Hvor stammet det fra? I sitt siste store litterære prosjekt, setter Norman Mailer seg fore å belyse disse og andre gåtefulle sider ved Hitlers personlighet. Romanen spenner over tre generasjoner og hundre års historie, og gir liv til Hitler-slekten - besteforeldre, foreldre, onkler, tanter, søsken og den unge Adolf - i en dyptloddende og underholdende familiekrønike. Mailer skildrer ekteskapene, incesten, konfliktene og dødsfallene som førte til lille Adis fødsel i 1889, og følger de første femten årene av den senere rikskanslerens ødelagte barndom, preget av en dominerende, gudsfornektende og tyrannisk far, og en from, kjærlig og overbeskyttende mor. Romanen er fortalt gjennom stemmen til en SS-offiser som viser seg å være en medarbeider av selveste Djevelen, og som har fått ansvar for å følge med på - og gjerne påvirke - utviklingen av den unge, lovende "klienten" Adolf. I tråd med den franske dikteren Charles Baudelaires utsagn om at "Djevelens listigste knep består i å få oss til å tro at han ikke finnes," er Slottet i skogen en leken og samtidig dypt alvorlig utforskning av ondskapens uutgrunnelige vesen. En original, tidvis rystende og sterkt engasjerende romanbiografi om en av historiens mest skremmende og gåtefulle skikkelser. "En gnistrende utforskning av ondskapens vesen." - The Guardian. "Ved hjelp av en grenseløst menneskelig ironi, har Mailer med Slottet i skogen skapt den indre beretningen om de forvillede personene som bevisst eller ikke, formet veien som førte til Auschwitz." - New York Times. "Norman Mailer utfolder seg som en suveren forteller i denne slektsromanen, og det finnes neppe noe aspekt ved den mellomeuropeiske sivilisasjonens forskrudde sider, herunder religionen, som ikke dukker opp underveis og gjør krav på medeierskap i den lille Adis psyke." - Weekendavisen. NORMAN MAILER (1923-2007) var frem til sin død en av USAs og samtidslitteraturens mest leste og omdiskuterte forfattere i et halvt århundre. Fra debuten i 1948 med De nakne og de døde, og frem til den siste romanen han rakk å skrive, Slottet i skogen (2007), publiserte han et 40-talls bøker og vant en lang rekke litterære priser. Blant hans øvrige verker er de mest kjente Nattens armeer (1968), Kampen (1976), The Executioner's Song (1979) og Tough Guys Don't Dance (1984). Ved siden av å pleie et allsidig og omfattende forfatterskap, var Mailer en profilert deltaker i amerikansk samfunnsliv og politisk debatt. Han var også en produktiv filmregissør. Norman Mailer var gift seks ganger og hadde ni barn.
Les mer
Boken følger livet til Hitler-slekten i tre generasjoner. Forfatteren skildrer slektshistorien; fra ekteskapene, incesten, konfliktene og dødsfallene, til lille Adolfs fødsel i 1889, og hans første 15 leveår som var preget av en dominerende og tyrannisk far og en kjærlig og overbeskyttende mor. Har bibliografi.
Les mer
«Norman Mailers Slottet i skogen er en gnistrende utforskning av ondskapens vesen (...) Denne uforglemmelige romanen av en mesterlig forfatter styrker troen på at vi lurer oss selv hvis vi legger ansvaret for grufulle forbrytelser på et enkeltmenneske, om det så skulle være djevelen. Vi er alle skyldige.» The Guardian
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788281690035
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Font
Vekt
698 gr
Høyde
216 mm
Bredde
150 mm
Dybde
34 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
505

Forfatter
Oversetter