Camorra er navnet på Italias største mafiaorganisasjon og har i flere hundre år kontrollert Napoli og andre byer i Italia. Camorraland gir et skremmende bilde av et system som infiltrerer alt og alle i samfunnet - fra hverdagslige hendelser til verdensomspennende forretninger, fra gateplan til politikere, og fra Napoli til Norge. Boken bygger på et omfattende og modig arbeid. Her møter vi blant annet camorister, politimenn og drapstruete journalister og korrupte politikere. Forfatteren undersøker søppelskandalen, besøker blant annet kvinnelige camorister i fengsel, våpensmuglere på Balkan og en norsk tørrfiskeksportør. Mariangela Cacace har italiensk far og norsk mor, og har bodd flere år i Napoli. Hun har inngående kjennskap til samfunnet og mentaliteten både i Italia og Norge. I boken trekker hun paralleller til det norske samfunnet og på mange måter blir dette også hennes egen historie. "Det verste er når du møter en venn for eksempel på gata eller en bar. Og så står man der og snakker og ler. Men inni deg vet du at det er siste gang du snakker med ham. For dagen etter skal han dø. Og alle vet det, bortsett fra han selv."
Les mer
Boken handler om mafiaen i Napoli, camorraen, som infiltrerer samfunnet fra det hverdagslige planet til det verdensomspennende, og som også har forbindelser i Norge. Her kan man lese om camorister, drapstruede politimenn og journalister, korrupte politikere, norske forretningsfolk, søppelskandalen i 2004, narkotikahandel og våpensmugling. Forfatteren, som er halvt norsk og halvt italiensk, har bodd i Napoli i flere år, og har kjennskap til samfunn og mentalitet både i Italia og i Norge. Hun trekker paralleller til det norske samfunnet, og boken er også på mange vis hennes egen historie.
Les mer
Cacaces dokumentar er innsiktsfull og skremmende, men også en spennende skildring av hva Camorraen har gjort og gjør med samfunnet. Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Produktdetaljer

ISBN
9788202316228
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
318 gr
Høyde
211 mm
Bredde
138 mm
Dybde
17 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
217

Forfatter