Denne boka handler om profesjonalitet i lærerrollen. Den er skrevet for å oppmuntre til profesjonell imøtekommenhet og for å skape bevissthet om hva man er forpliktet til som lærer. Samtidig belyses noen av de dilemmaene lærere står overfor i sin yrkesutøvelse. Det skrives mye om skolen og om profesjonalitet, men Hilde Larsen Damsgaard mener at det kanskje ikke blir lyttet nok til dem som har sitt daglige virke i skolen. Hun har hatt en rekke samtaler med relativt nyutdannede lærere. De forteller om gledene ved jobben sin, om møtet med yrkesfeltet etter endt utdanning, og om de problemene de står overfor når profesjonskravene skal realiseres. Dette er en praksisnær og direkte bok som er skrevet for å forberede lærerstudenter på noen av de dilemmaene som livet i skolen kan by på. Ikke for å ta motet fra dem, men for at de skal være bedre rustet til å fungere profesjonelt og til å møte, reflektere over og diskutere utfordringene. Profesjonalitet handler om kunnskap og ferdigheter og ikke minst om ens egen væremåte og viljen til å se seg selv i møte med andre. Boka inngår i en serie på tre bøker av Damsgaard med overskriften Profesjonalitetens mange ansikter. De to andre bøkene heter «Den profesjonelle sosialarbeider» og «Den profesjonelle sykepleier».
Les mer
Boka handler om profesjonalitet i lærerrollen. Den forsøker å oppmuntre til profesjonell imøtekommenhet og skape bevissthet om hva man er forpliktet til som lærer. Boka er skrevet for å forberede lærerstudenter på noen av de dilemmaene de kan møte i yrket sitt.
Les mer
«Danske studerende kan godt smøre skiene og snøre støvlerne, for HLD skriver engageret og vedkommende om de problematikker, som en nyuddannet ryger ind i, og som uhyggeligt minder om tilsvarende danske forhold. [...] En særdeles anbefalelsesværdig bog, der også gerne må finde genklang her i landet.» Jørgen Holst, Læsepædagogen 6/2010
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202322328
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
299 gr
Høyde
210 mm
Bredde
145 mm
Dybde
14 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
202