Den unge Stalin forteller den forbløffende og eventyrlige historien om en eksepsjonell og voldelig ung mann. Historien om hvordan Josef Vissarionovitsj Dzugasjvili ble Stalin, er like spennende som en thriller. Født inn i fattigdom og preget av sin tøffe oppvekst, var Stalin likevel en flink student som utdannet seg til prest. Den karismatiske unggutten forlot religionen og fant til slutt sin misjon som fanatisk revolusjonær. Han var mesterhjernen bak bankran, brannstiftelser, piratvirksomhet og mord, en halvstudert røver i ordets rette forstand.
Les mer
Dette er historien om den unge Josef Stalin, som til tross for oppvekst under fattige og vanskelige kår, skaffet seg utdannelse som prest. Boken forteller om hvordan han etter hvert forlot religionen og i stedet ble fanatisk revolusjonær og mesterhjernen bak kriminelle handlinger. Forfatteren skildrer også hans forhold til sine foreldre og venner, til Lenin og de mange elskerinnene. Med kildehenvisninger, utvalgt bibliografi og register.
Les mer
"Han elsker sitt emne og sine lesere, men så gir han da også biografipublikummet det de elsker; nye kilder og anekdoter, han lar personene snakke og gjør historien levende og nærværende. ... Simon Sebag Montefiore kombinerer imidlertid den lærde akademikerens skolering med den durkdrevne journalistens evne og vilje til å finne nytt kildemateriale." Espen Søbye, Dagbladet
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202264369
Publisert
2007
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
806 gr
Høyde
231 mm
Bredde
165 mm
Dybde
36 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
498