Essayene i denne samlingen kretser omkring det man med en fellesbetegnelse kan kalle det ondes problem. Forfatteren insisterer på kunsten og litteraturen som et område hvor alminnelige moralske regler ikke gjelder, et sted der både forfatteren og leseren kan utforske yttergrensene av den menneskelige erfaring, uten de bånd og forpliktelser som ellers holder oss tilbake. Stig Sæterbakken viser stor spennvidde i sine kunnskaper og interesser. Og hans resonnementer er preget av dristighet, et skarpt kritisk blikk, og ikke minst en stor kjærlighet til litteraturen.
Les mer
Essayene i denne samlingen kretser omkring det man kan kalle det ondes problem. Forfatteren insisterer på kunsten og litteraturen som et område hvor alminnelige moralske regler ikke gjelder, et sted der man kan utforske yttergrensene av den menneskelige erfaring, uten de bånd og forpliktelser som ellers holder oss tilbake. Han skriver om verker av Henrik Ibsen, August Strindberg, Søren Kierkegaard, William Faulkner, Samuel Beckett, Edgar Allan Poe, Vibeke Grønfeldt, Lars Jakobsen, Ján Ondrus og Emmanuel Bove. Her er også et essay om Peter Handkes omstridte agitasjon for serbernes sak på Balkan, og en lengre refleksjon over Adolf Hitlers rolle som symbol for det onde, som et kulturelt vrengebilde for etterkrigstidens demokratiske Europa.
Les mer
De av oss som tør å se vår egen ondskap speilet i litteraturen vil komme styrket ut av å lese med det onde øyet til Stig Sæterbakken. Knut Hoem, NRK P2

Produktdetaljer

ISBN
9788202201623
Publisert
2001
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
275 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
212

Forfatter

Relaterte produkter