Hvorfor husker noen godt hele livet, mens andres hukommelse svikter? Det finnes ingen snarvei eller magisk pille for god hukommelse, men sunne levevaner, helse og livsstil kan utgjøre en betydelig forskjell. I boken Demensbrems får du vite hva hukommelse er, hvorfor den fungerer som den gjør, og hva demensforskerne er enige om når det gjelder å holde den ved like - hele livet. Prosessene som fører til sviktende hukommelse og demens sent i livet oppstår tiår før symptomene kommer: Derfor er det lurt å starte tidlig med forebyggende tiltak. Ved å lese denne boken, forstår du hvordan du kan ta vare på helsen til hjernen din, og hvorfor du bør begynne nå. Den kjente hukommelsesforskeren og legen Andreas Engvig gir deg konkrete råd som kan styrke hukommelsen og holde hjernen frisk lenger. Forfatteren viser også hvorfor samfunnet vi lever i spiller en avgjørende rolle for hukommelsen i befolkningen, og retter søkelyset på hva myndighetene bør gjøre. Dette er en forskningsbasert, praktisk håndbok som hjelper leseren å gjøre livsstils- og helsevalg som holder hjernen frisk lenger. Forfatteren deler bokinntektene sine med Nasjonalforeningen for folkehelsen. «Alt du trenger å vite om vår fantastiske hukommelse. Engvig er en strålende formidler.» Kaja Nordengen, lege, hjerneforsker og forfatter «Solid vitenskap, levert på en lettfattelig og presis måte, om et tema som angår oss alle.» Kaveh Rashidi, lege og forfatter «Engvig formidler strålende om hjernen og hukommelsen vår. Anbefales varmt.» Rebekka Egeland, psykolog og forfatter «En øyeåpner om hjernen og hukommelse, basert på solid forskning. Boka er glitrende skrevet, og vil gi deg mange aha-opplevelser, uansett alder.» Ylva Østby, nevropsykolog og forfatter «Dette er en bok som bør leses av alle som ønsker en dypere forståelse for hvordan livsstil og hjernehelse henger sammen.» Miia Kivipelto, professor, Karolinska Instituttet, verdensledende forsker på demensforebygging
Les mer
Hvorfor husker noen godt hele livet, mens andres hukommelse svikter? Det finnes ingen snarvei eller magisk pille for god hukommelse, men sunne levevaner, helse og livsstil kan utgjøre en betydelig forskjell. I boken Demensbrems får du vite hva hukommelse er, hvorfor den fungerer som den gjør, og hva demensforskerne er enige om når det gjelder å holde den ved like - hele livet. Prosessene som fører til sviktende hukommelse og demens sent i livet oppstår tiår før symptomene kommer: Derfor er det lurt å starte tidlig med forebyggende tiltak. Ved å lese denne boken, forstår du hvordan du kan ta vare på helsen til hjernen din, og hvorfor du bør begynne nå. Den kjente hukommelsesforskeren og legen Andreas Engvig gir deg konkrete råd som kan styrke hukommelsen og holde hjernen frisk lenger. Forfatteren viser også hvorfor samfunnet vi lever i spiller en avgjørende rolle for hukommelsen i befolkningen, og retter søkelyset på hva myndighetene bør gjøre. Dette er en forskningsbasert, praktisk håndbok som hjelper leseren å gjøre livsstils- og helsevalg som holder hjernen frisk lenger. Forfatteren deler bokinntektene sine med Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Les mer
«[...] en interessant, velskrevet og lett tilgjengelig reise inn i hjerneforskningens mangfoldige univers.»«[...] mange gode råd om hvordan vi med bevisst egeninnsats kan ta vare på kroppens viktigste organ.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202705251
Publisert
2021
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
273 gr
Høyde
206 mm
Bredde
129 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
318

Forfatter
Illustratør