Dette er en grundig og praktisk veiledning i å løse domsanalyseoppgaver. Innledningsvis behandles spørsmål rundt disponering av oppgaven og forholdet mellom referat og analyse. Deretter gis en rekke konkrete, varierte eksempler med grundig veiledning til løsning. Både dommer om norsk rett og om menneskerettigheter og EØS-rett behandles.
Les mer
Til profesjonsstudiets fellesdel finnes det en oppgavetype hvor studentene skal gjennomføre en såkalt analyseoppgave vedrørende konkrete rettsakter. Denne boken har til hensikt å yte starthjelp og gi praktiske øvingsmuligheter innenfor denne oppgavetypen. Første del av boken gir en orientering om hvordan slike oppgaver kan angripes, blant annet med hensyn til disponering av oppgavene og forholdet mellom referat og analyse. Deretter følger fem rettledninger til tidligere eksamens-, semesteravsluttnings- og fakultetsoppgaver. Har øvingsspørsmål.
Les mer
"Variasjonen og bredden i rådene er en av bokens store styrker, noe som kommer tydelig frem i oppgavedelen av boken. [...] Med andre ord er dette en solid arbeidsbok som alle som ønsker å bli bedre på analyseoppgaver får mye utbytte av ... Boken passer for alle fra andre avdeling og oppover." Stian Øby Johansen, Stud.Jur. 3/2009
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202273743
Publisert
2008
Utgave
3. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
620 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
334

Forfatter