Informasjonssamfunnet stiller store krav til journalisters og mediefolks kritiske evne. Denne boka setter søkelyset på det mangfoldet av problemer som kan dukke opp i arbeidet med kilder og kildemateriale. Boka gir nødvendig ballast til journalister og studenter i journalistikk og er nyttig også for studenter og utøvere innenfor mediekunnskap, historie og bibliotek- og informasjonsfag. Sentrale temaer i boka: Kildekritikk som metode Journalisten som kildekritisk problem Skriftlige og muntlige kilder Tilsiktet og utilsiktet informasjon Fotografiet som kilde Forskning og statistikk Kildekritikk for Internett
Les mer
Med denne boka ønsker forfatteren å bidra til å styrke pressens kritiske evne og funksjon. Følgende punkter tas opp: Hva er kildemateriale? Hvordan får journalistene kunnskaper om virkeligheten? Kildekritikk som metode, Problemer med skriftlige og muntlige kilder, Pålitelighet og troverdighet, Tilsiktet og utilsiktet informasjon, Tendens og partiskhet og Journalisten som kildepartisk problem for lesere, lyttere og seere. Boka er også av interesse for studenter innenfor bl. a. bibliotek- og informasjonsfag, historie og mediekunnskap. Med litteraturliste og register.
Les mer
«Boken er omfattende, grundig og forståelig. Den bør være obligatorisk lesing for så vel journalistikk - som mediestudenter, og også for lærere i mediefag.»

Produktdetaljer

ISBN
9788202283438
Publisert
2008
Utgave
3. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
450 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
13 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
232