Erfaringer for fremtiden er et utvalg av Kåre Willochs artikler og foredrag fra de siste ti årene. Temaene speiler forfatterens store engasjement og brede kunnskaper innen politikk, kultur og økonomi. I denne boken møter vi Kåre Willoch som vi kjenner ham: skarpsynt, gjennomtenkt, og med glimt i øyet. Han evner å gjøre så forskjellige emner som antallet kommuner i Norge og situasjonen i Midtøsten til deler av det samme, altomfattende engasjementet. Etter et langt liv innen politikk og samfunnsdebatt er Willoch en ettertraktet forfatter og foredragsholder, og i denne samlingen av hans arbeid fra de senere år speiles forfatterens brede interessefelt og erfaringsbakgrunn. Her er kapitler om forholdet mellom religion og politikk, antisemittismens årsaker og funksjon i dagens verden, tanker om ledelsesfilosofi og samfunnsansvar, et brennende forsvar for de funksjonshemmedes plass i dagens samfunn og artikler om vår nyere historie. Blant annet. Som alltid vil det finnes lesere som både begeistres og provoseres av hans skarpe penn. Men alle vil bli stimulert av møtet med hans tanker. I Erfaringer for fremtiden bruker en av våre viktigste og høyest respekterte samfunnsdebattanter historie, filosofi litteratur og sin egen store livserfaring for å belyse tidens problemer.
Les mer
Boka inneholder et utvalg av forfatterens artikler og foredrag fra de siste ti åra. Temaene spenner over politikk, kultur og økonomi.
"Framleis lèt han høyre frå seg som debattant - elegant i forma, men skarp i utfalla. Større tankekraft har knapt nokon tidlegare høyrt frå hornet på veggen." "Han ausar i det heile mylke frå eigne røynsler." Trond Nordby, Dag og Tid 12.11.2010
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202337667
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
376 gr
Høyde
212 mm
Bredde
138 mm
Dybde
24 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
248

Forfatter