Stig Sæterbakken (1966-2012) var kjent som en forfatter som ikke var redd for å sette smertefulle emner under debatt. I tillegg var han en av vår tids fremste essayister. Denne boken samler noen av høydepunktene fra snart tyve års utprøvning av sjangerens muligheter. Her er kritiske og entusiastiske studier av forfattere som Samuel Beckett, Nikanor Teratologen, William Faulkner, Søren Kierkegaard og Louis-Ferdinand Céline, og kunstnere som Per Inge Bjørlo, Emanuel Vigeland og Joel-Peter Witkin, et bredt anlagt essay om etterkrigstidens bruk av Adolf Hitler som en metafor for ondskap, dessuten utfordrende fordypninger i emner som etikk, angst, dødslengsel, hellighet, ømhet, melankoli, obskønitet, skjønnhet, velkledthet og identitet. Utvalget består av tekster fra essaysamlingene Estetisk salighet (1994), Det onde øye (2001) og Dirty Things (2010), samt bonussporet "Sacred Tears", som for første gang publiseres i bokform. Etterord ved Anders Johansson, PhD i litteraturvitenskap ved universitetet i Umeå og litteraturkritiker i Aftonbladet.
Les mer
Essaysamlingen inneholder blant annet studier av forfattere som Samuel Beckett, Nikanor Teratologen, William Faulkner, Søren Kierkegaard, Louis-Ferdinand Céline, og kunstnere som Per Inge Bjørlo, Emanuel Vigeland og Joel-Peter Witkin. Andre temaer er etikk, angst, dødslengsel, hellighet, ømhet, melankoli, obskønitet, skjønnhet, velkledthet og identitet, og Adolf Hitler som metafor for ondskap.
Les mer
Etterord av Anders Johansson
"I alle disse essayene, som drivkraft, ligger det en enorm formidlings- og formuleringsglede, en språklig vilterhet og et analytisk overskudd som mer enn noe annet vitner om dyp kjærlighet til litteraturen, til språket, til språkets grusomhet, fordi også den viser seg mulig å beseire" Ole Ø. Sand Holth, Dagbladet
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202378547
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
202 gr
Høyde
185 mm
Bredde
115 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
291

Forfatter

Relaterte produkter