Boka er skrevet for sykepleier-, vernepleier- og helsefagutdanningene og de tverrfaglige videreutdanningene i psykisk helsearbeid, rehabilitering, eldre og kreftomsorg. Den gir en kort innføring i hva estetikk er, hvilke estetiske områder som har betydning for helse og trivsel, og presenterer pasienters erfaringer, ønsker og behov for estetikk når de er innlagt i sykehus.
Les mer
I denne boken ser forfatteren på om estetikk kan være kilde til helse. Hun tar for seg våre oppfatninger av estetikk og drøfter den i forhold til evidens og etikk. Forfatteren setter fokus på noen estetiske områder som er aktuelle i hverdagen, og viser til positive forskningsresultater for pasienter som plasseres i estetiske omgivelser i motsetning til pasienter som må oppholde seg i uestetiske omgivelser. Det redegjøres for elleve områder som er av betydning for helsen hvis estetikken blir ivaretatt. Har litteraturliste.
Les mer
Feil ISBN i kolofonen: 978-82-02-26004-0
"Denne boken viser hvordan estetikk kan være en kilde til helse. [...] Boken er mer teoretisk enn praktisk, og anbefales for de som ønsker å sette seg inn i estetikkens historie og betydning i dagens helsevesen." Helga J.I. Skartveit, Tidsskrift for fag og tro, 3/2009
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202306786
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
236 gr
Høyde
225 mm
Bredde
150 mm
Dybde
9 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
137

Forfatter
Illustratør