I boken Europeisk islam - å være muslim i Vesten, forklarer Tariq Ramadan hvordan islam på en meningsfull måte kan inngå i den europeiske virkeligheten. Etter grundige studier i islams kilder besvarer forfatteren noen fundamentale spørsmål angående europeiske muslimers sosiale, politiske, religiøse og kulturelle integrering. Og Tariq Ramadan mener det er mulig å leve som praktiserende muslim og aktiv samfunnsborger i Europa. Tariq Ramadan (f. 1962) er filosof og professor i islamske studier ved universitetet i Oxford. Gjennom sine bøker og foredrag er han en aktiv og viktig bidragsyter i debatten om islam i Europa. Time har utpekt ham til en av de 100 ledende intellektuelle og viktigste fornyerne i vårt århundre.
Les mer
Boken handler om hvordan islam kan inngå i den europeiske virkeligheten på en meningsfull måte. Bokens hovedtese er at det er mulig å finne akspetable løsninger i dagliglivet for alle europeiske muslimer ved å forstå både friheten i Vestens rettssystemer og fleksibiliteten i den klassiske arabiske rettslæren. Bokens første del har fokus på de islamske kildene, og tar opp tro og religiøs praksis, Islamsk lære og vitenskap, og generelle sider ved rettslæren usul al-fiqh. Del to har fått overskriften 'Følsomme spørsmål', og tar opp temaer som tilhørighet, identitet og borgerskap. Med ordliste.
Les mer
Det er perspektivet innenfra som gjør Ramadans bok så interessant. Han nevner for eksempel ikke Israel med et ord, og USA er til stede bare som en del av Vesten. Dette er forfriskende i en bok islam, og resultatet er at en tidligere personlig kristen denne gangen faktisk, ja, har lært noe. Klassekampen
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202289157
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
408 gr
Høyde
212 mm
Bredde
137 mm
Dybde
28 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
276

Forfatter