Denne boka presenterer den politiske historia til Europa frå oppløysinga av Romarriket til konsolideringa av det nye europakartet etter reformasjonar og revolusjonar i tidleg moderne tid. Ei framstilling av europeisk politisk historie vil naturleg nok fokusere på framveksten til staten, og eit av dei mest tydelege kjenneteikna er mangfald, både i høve til typar av statar og til korleis statsdanningsprosessen gjekk føre seg. Målet er å gje lesaren eit oversyn over dei politiske prosessane som gjennom ein periode på over tusen år leidde Europa frå å være ei samling av førstatlege samband til å bli eit mangfald av einskapsstatar. Framstillinga kombinerer eit fokus på dei lange linene med nærare studiar av viktige historiske hendingar i den einskilde region og stat, frå England i vest til Russland i aust.
Les mer
Boken presenterer den europeiske politiske historien fra oppløsningen av Romerriket til konsolideringen av det nye europakartet i tidlig moderne tid. Det gis et overblikk over de politiske prosessene som gjennom en tusenårsperiode førte Europa til å bli et mangfold av selvstendige stater. Det fokuseres vekselvis på de lange linjene og mer detaljerte studier av historiske hendelser i hvert enkelt land, fra England i vest til Russland i øst. Har litteratur og register.
Les mer
«Boka er i det hele en god sammenfatning av hele den politiske europeiske historien mellom 400 og 1750 e. Kr. og kan anbefales for de som vil ha en grei og lettfattelig innføring av de viktigste hendelsene i Europa i denne perioden. [...] Det er veldig prisverdig og riktig at forfatteren gjennom hele boka setter frem krig som et viktig virkemiddel i samfunnet.» Even Ballangrud Andersen, Fortid, 3/2010
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202243159
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
596 gr
Høyde
240 mm
Bredde
172 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Heftet
Antall sider
306

Forfatter