Den som ser et menneske dø, husker det. Flere yrkesgrupper i samfunnet har døden som en del av sin yrkesoppgave, men ingen yrkesgruppe er nærmere døende og døde enn pleiepersonalet. Pleiernes arbeid sier mye om hvordan vi som samfunn stiller oss til døden. Pleie av døende og stell av døde er et meningsskapende arbeid. Enerommet hvor døende som oftest dør, er et betydningsfullt rom. Far vel har som mål å løfte fram og gi fortolkninger av de erfaringene pleierne har fra å pleie døende og stelle døde. Pleierne har mye kunnskap om hvordan døden håndteres, men denne kunnskapen er ofte underkommunisert og «taus». Boken løfter fram slik underkommunisert erfaring og setter ord på den tause kunnskapen. På den måten vil en del av denne tause kunnskapen, bli mer bevisstgjort. Målgruppen for boken er alle profesjoner innenfor helsetjenestene bl.a. sykepleiere, helsefagarbeidere, leger og teologer samt studenter innen disse profesjonene.
Les mer
Boka redegjør for pleieres erfaringer med å pleie døende og stelle døde. Forfatteren setter pleiernes fortelling inn i en teoretisk ramme, og viser den symbolske betydningen av de små tingene pleierne gjør i møtet med en nylig avdød pasient. Målgruppa for boka er alle profesjoner innen helsetjenestene samt studenter innen disse profesjonene. Har litteraturliste.
Les mer
Forord av Marianne Dahl
«Bokens tittel Far vel signaliserer et ønske fra pleierne om at den avdøde må få god bør på sin siste seilas. Boken er en påminnelse om at i omsorg for døende aktiveres noe av de beste verdiene sykepleieyrket innehar.» Liv Wergeland Sørbye, Sykepleien 22.03.2012
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788276349504
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Høyskoleforl.
Vekt
320 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
9 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
163

Forfatter