«Den beste flyktning.romanen som har blitt skrevet i Norge. Lars Petter Sveen har skrevet en tett og spennende roman om fire somalieres flukt til Norge. Litterært står han også i en klasse for seg.» Marius Wulfsberg, Dagbladet (terningkast 5) Om å vere menneske når verda rasar saman. Fem ungdommar flyktar frå Somalia, gjennom Afrika, og vil krysse Middelhavet for å komme til Europa og Noreg. Dei prøver å halde saman, men korleis skal dei overleve i ei verd der ingen vil ha dei. Og korleis skal dei leve vidare med det dei har overlevd. Dei to romanane Fem stjerner og Fem skuggar er no samla i ei bok. Her smeltar verkelegheita saman med eventyret, dei levande blir jaga av dei daude, og ingen kan stole på kven det er som eigentleg fortel sanninga. Ei stor forteljing om kva det kostar å handle godt, når det å halde seg i live krev ekstreme handlingar. «Det er deilig å være i Lars Petter Sveens univers. Delvis fordi språket er så poetisk og billedlig, delvis fordi han har så kontroll på fortellingene, men mest fordi han bygger opp et helt annet univers. Å lese Sveen er å lese noe annerledes.» Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad (terningkast 5) «Troverdig og mørkt om ungdommer på flukt til Europa.» Anette Os, Fædrelandsvennen (terningkast 5) «Lars Petter Sveens Fem skuggar er ubehagelig, men viktig lesning. ... Sveens doble romanprosjekt representerer et ofte etterlyst alternativ til huslig middelklasse-tematikk, som lever godt under 'skriv det du vet'-dogmet.» Elin Kittelsen, Klassekampen «Lars Petter Sveen har klart det nesten umulige, å gi troverdig stemme til fem somaliske flyktninger i Europa i romanverket Fem stjerner og Fem skuggar. Sistnevnte helt fersk denne høsten, og kanskje hakket bedre enn fjorårets roman (...) Fem skuggar er sammen med Fem stjerner blitt et verk som underbygger Sveens dristighet og originalitet som forfatter.» Turid Larsen, Dagsavisen «Hver setning hos Lars Petter Sveen har et avklart forhold
Les mer
Om å vere menneske når verda rasar saman. Fem ungdommar flyktar frå Somalia, gjennom Afrika, og vil krysse Middelhavet for å komme til Europa og Noreg. Dei prøver å halde saman, men korleis skal dei overleve i ei verd der ingen vil ha dei. Og korleis skal dei leve vidare med det dei har overlevd. Dei to romanane Fem stjerner og Fem skuggar er no samla i ei bok. Her smeltar verkelegheita saman med eventyret, dei levande blir jaga av dei daude, og ingen kan stole på kven det er som eigentleg fortel sanninga. Ei stor forteljing om kva det kostar å handle godt, når det å halde seg i live krev ekstreme handlingar.
Les mer
«Den beste flyktning.romanen som har blitt skrevet i Norge. Lars Petter Sveen har skrevet en tett og spennende roman om fire somalieres flukt til Norge. Litterært står han også i en klasse for seg.»

Produktdetaljer

ISBN
9788203364877
Publisert
2020
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Aschehoug
Serie
Flukta
Vekt
391 gr
Høyde
206 mm
Bredde
131 mm
Dybde
29 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Heftet
Antall sider
501

Forfatter

Relaterte produkter