I denne biografien portretteres Fridtjof Nansen ikke som en superhelt, men som et troverdig menneske. Han var rastløs og egoistisk, en elendig far og ektemann, ekstremt selvopptatt og en typisk besserwisser. Men Nansen var også en brennende engasjert samfunnsborger. Han spilte en avgjørende rolle i norsk politikk under løsrivelsen fra Sverige i 1905, og hadde et betydelig internasjonalt og humanitært engasjement i innsatsen for flyktninger, krigsfanger og hungerofre. Og selvfølgelig var han en uredd ekspedisjonsleder i arktiske strøk. Vendepunktet i Nansens liv blir første verdenskrig. Polarferdene i hans yngre år blir dermed en forutsetning for hans rolle som humanist. Boken snur altså rundt på den dramaturgien som ligger til grunn for alle de eksisterende biografiene så langt. Nominert til Brageprisen 2011. Les mer om boken her.
Les mer
Boka følger Nansens liv, fra oppveksten i Oslo til livet som oppdagelsesreisende og vitenskapsmann, diplomat, forfatter og folketaler. Har personregister.
"Vogt får godt fram at historien om Nansen også er historien om verden rundt århundreskiftet. Mannen spilte en sentral rolle i det meste som skjedde på den tiden. "

Produktdetaljer

ISBN
9788202306656
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
1102 gr
Høyde
234 mm
Bredde
165 mm
Dybde
43 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
563

Forfatter

Relaterte produkter