En fortelling fylt med hat, mot og kjærlighet, med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe. Mary Bowser er født til slaveri. Hun og moren er husslaver hos den velstående familien van Lew i Richmond, Virginia. Datteren i huset, Bet, er for opphevelse av slaveriet og hun frigir Mary og sender henne på skole i en av de frie statene i nord. Mary er skoleflink og har i tillegg fotografisk hukommelse, en egenskap som kommer godt med når hun senere blir engasjert i spionvirksomhet for Unionen. Mary Bowser vender tilbake til Virginia like før borgerkrigen bryter ut, og under dekke av å være slave begynner hun å arbeide i huset til konføderasjonens president, Jefferson Davis. Hun står hele tiden i fare for å bli avslørt, men Mary Bowser er villig til å ofre livet for friheten. Romanen er basert på en sann historie. Les mer om boken her.
Les mer
Romanen bygger på ei sann historie om slaven Mary Bowser. Etter å ha blitt frigitt og sendt på skole i nordstatene, returnerer hun til Virginia under den amerikanske borgerkrigen som spion for Unionen. Med fare for sitt eget liv kjemper hun for friheten til millioner av andre slaver.
Les mer
«Ved den elegante måten hun balanserer historie, romantikk og eventyr på, gjør Leveen ære på livet og den historiske betydningen til en modig og ressurssterk kvinne.»

Produktdetaljer

ISBN
9788202364847
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
581 gr
Høyde
210 mm
Bredde
142 mm
Dybde
35 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
455

Forfatter
Oversetter

Relaterte produkter