De første bøkene til Sigrid Undset handler om moderne kvinner som lengter etter å bryte ut av den grå hverdagen. Kvinner som er skuffet over livet i ekteskapet, eller kvinner som drømmer om et selvstendig liv - og om den altoppslukende kjærligheten. "Fru Marta Oulie" er Sigrid Undsets debutroman som utkom i 1907. Det er en dagboksroman som henter handling fra samtiden, fra Kristiania og Nordmarka på begynnelsen av 1900-tallet. Marta Oulie er gift og har barn med Otto, men hun søker erotisk spenning og innleder et forhold til en annen mann. "Den lykkelige alder" fra 1908 består av fire noveller om datidens kvinner i Kristiania; kvinner i kontorene, butikkene eller på skolen. Novellene skildrer deres hverdag og den evige lengselen etter kjærlighet. "Ungdom" er Sigrid Undsets eneste diktsamling, den utkom i 1910, men diktene skrev hun før hun debuterte i 1907 og før hun fylte 20 år, og ungpikestemmen er nærværende i diktene.
Les mer
Fru Marta Oulie: Handlingen er lagt til Kristiania og Nordmarka. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten. Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy - med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: "Jeg har vært min mann utro." Romanen er forfatterens debut. Den lykkelige alder: Består av to noveller og to kortromaner der vi også møter unge kvinner fra Kristiania. Ungdom: Boken er forfatterens eneste diktsamling, og diktene stammer fra årene før Sigrid Undset fylte 20.
Les mer
Fru Marta Oulie og Den lykkelige alder er gjengitt med grunnlag i Romaner og fortellinger fra nutiden, 1949. Ungdom er gjengitt med grunnlag i orginalutgaven og 1968-utgaven

Produktdetaljer

ISBN
9788203188206
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Aschehoug
Vekt
510 gr
Høyde
138 mm
Bredde
211 mm
Dybde
30 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
347

Forfatter

Relaterte produkter