Gamle Dampen inneholder historien til de over hundre båtene som har gått i rutefart på Trondheim og Trøndelag. I 1850 trafikkerte "Nidelven" Trondheimsfjorden - den første lokalrutebåten og det første passasjerdampskipet bygget i Norge. I denne boka blir rutetrafikken grundig dokumentert i tekst og bilder. Boka gir små gløtt av livet på båtene, kaiene og fjorden, fra plaskende hjulbåter, gjennom dampens gullalder fram til i dag. I første del av 1900-tallet hadde om lag 25 dampbåter daglig avgang eller ankomst i Trondheim - for et yrende liv! Olaf T. Engvig har lang fartstid i maritim historie, og har utgitt en rekke bøker, blant annet om skoleskipene og om bruk av jern i skipsbygging. Han er nå bosatt i USA, men engasjerer seg fremdeles sterkt for å bevare en viktig del av norsk kulturarv. Han mottok i 1994 Kongens fortjenstmedalje i gull for sin innsats for maritim kultur. Kai Otto Ødegård er journalist og har skrevet et kapittel om "Hansteen" som ble reddet og tatt til Trondheim. Han har også bidratt med et kapittel om hurtigbåter, ferger og fastlandsforbindelser.
Les mer
Boken forteller historien til båtene som har gått i rutefart på Trondheim og Trøndelag, fra 1850 og fram til i dag. Gjennom tekst og bilder dokumenterer boka rutetrafikken og kulturen på båtene, kaiene og fjorden. Inneholder et eget kapittel om hurtigbåter, ferger og fastlandsforbindelser. Har navneregister.
Les mer
Undertittel på omslaget: Rutebåter i Trøndelag. Tidligere utgitt som to enkeltbøker: Gamle Dampen og Innsjødampen, begge på Adresseavisens forlag, henholdsvis 1977 og 1978

Produktdetaljer

ISBN
9788251922968
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Tapir akademisk forlag
Vekt
1270 gr
Høyde
266 mm
Bredde
194 mm
Dybde
26 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
352

Forfatter

Relaterte produkter