Tyve år etter Berlinmurens fall er stereotypiene om den kalde krigen på full fart inn i den offentlige samtalen, internasjonalt som nasjonalt. Ifølge journalist og forfatter Hans-Wilhelm Steinfeld skyldes dette blant annet at man i øst ikke har klart å ta et oppgjør med sin rødbrune fortid. Historieløsheten om Øst-Europa er altså bakteppet for Hatet i Europa. I boken går Steinfeld gjennom de siste 20 årenes avgjørende hendelser med kunnskap, refleksjoner og personlige anekdoter. Og han viser hvordan begge sider i det nye Øst-Europa har sine skjeletter i skapet - det gjelder både de nye, østeuropeiske statene i EU og NATO som det gjelder Russland. Det er åpenbart bekvemt med en aktiv glemsel i mange leire i forhold til den nære historien, understreker Steinfeld. Men det er nettopp denne glemselen boken går i rette med ved å peke ut de aktuelle sammenhengene mellom fortid, nåtid og fremtid.
Les mer
I boken går forfatteren gjennom de siste tyve årenes avgjørende hendelser i Øst-Europa. Han viser hvordan begge sider i det nye Øst-Europa har skjeletter i skapet. Forfatteren mener at det åpenbart er bekvemt med en aktiv glemsel i mange leire i forhold til den nære historien. Boken peker på de aktuelle sammenhengene mellom fortid, nåtid og fremtid. Har litteraturliste.
Les mer
Steinfeld gir en kraftfull og interessant skildring av hvordan forsmådde europeere har tatt med seg historiens hat og forbrytelser inn i dagens internasjonale politiske klima. Anders Mathias Johansen, Universitas
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202317898
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
350 gr
Høyde
212 mm
Bredde
140 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
204