helse.digital er en bok om dagens informasjonsteknologi og digitale arenaer i helsefaglige utdanninger og praksis. Den er skrevet for studenter og lærere innen sykepleier- og de helsefaglige utdanningene, og for helsearbeidere. I tillegg vil spesielt studenter innenfor desentraliserte utdanninger og i praktisk pedagogisk utdanning ha stor nytte av boka. Forfatterne oppsummerer erfaringer, og analyserer spørsmål rundt digitale arenaer og konkrete informasjonsteknologier som er aktuelle i dag. Boka beskriver blant annet: Hva slags digital kompetanse helsearbeidere bør ha. Hvilke utfordringer Web2-generasjonen representer. Hvordan det sanselige møtet mellom student og lærer, eller pasient og helsearbeider blir påvirket av IKT-hverdagen. Hvordan IKT påvirker innholdet i helsefaglig praksis og utdanning. Hvordan virtuelle nettverk kan fungere faglig stimulerende for helsearbeidere. Hvilken nytte simulering kan ha innenfor helsefagene. Hvordan mobilteknologi kan nyttes i psykiatrisk behandling. Hvordan studenter og lærere bør oppføre seg i digitale klasserom. Hvordan høgskole og næringsliv sammen kan utvikle teknologiprodukter. Hvordan teknologisk utstyr kan kompensere for lese- og skrivevansker. Boka har stikkordsregister og faktabokser i margen. I noen av kapitlene har forfatterne laget sjekklister med praktiske råd for både undervisere og studenter. Disse listene vil også være til stor hjelp for helsearbeidere i praksis.
Les mer
Boken handler om informasjonsteknologien i helsefaglige praksiser og utdanninger i dag. Forfatterne drøfter sine egne erfaringer fra den digitale hverdagen og gir konkrete råd til studenter, undervisere og helsepersonell om IKT og digitale hjelpemidler. Med litteraturlister og stikkordregister.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget
«Dette er en engasjerende og velskrevet bok, selv om innholdet veksler mellom det mer dyptgående og det helt summariske. Forfatterne har lyktes best der de systematiserer egne erfaringer og presenterer dem med kommentarer. [...] Jeg vil anbefale boken for den som er nysgjerrig på emnet, og som underviser studenter selv.» H. Lærum, Tidsskrift for Den norske legeforening 15/2012
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202350208
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
555 gr
Høyde
198 mm
Bredde
198 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
300