Hvordan skape 'mest mulig helse for pengene' - til de som trenger det mest? Dette er en grundig innføring i faget helseøkonomi skrevet og tilrettelagt for studenter innenfor medisin og helsefagene. Lettfattelig og oversiktlig presenterer forfatteren sentrale modeller som ligger til grunn for hvordan helsevesenet kan finansieres, og hvordan helseforbedringer og kostnadseffektivitet kan beregnes. Ledere og andre som er interessert i eller arbeider med organisering, økonomistyring og prioriteringer i helsevesenet vil ha stor nytte av boka. Hvert kapittel har oppgaver for diskusjon og refleksjon, samt en oversikt over anbefalt litteratur for videre lesing.
Les mer
Boken gir en grundig innføring i faget helseøkonomi, og er skrevet og tilrettelagt for studenter innenfor medisin og helsefagene. Forfatteren presenterer sentrale modeller som ligger til grunn for hvordan helsevesenet kan finansieres, og hvordan helseforbedringer og kostnadseffektivitet kan beregnes. Hvert kapittel har oppgaver, samt oversikt over litteratur for videre lesing. Har litteraturliste.
Les mer
«I en velskrevet og lettilgængelig bog opstilles de fundamentale økonomiske problemstillinger for sundhedsvæsenet. [...] Bogen er letlæselig og er en god introduktion til alle som ønsker en kortfattet og opdateret introduktion til begreber og anvendelsen af sundhedsøkonomiske metoder.» Mickael Bech, Tidsskrift for Den norske lægeforening nr. 15/2007
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202254049
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
238 gr
Høyde
210 mm
Bredde
147 mm
Dybde
10 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
158

Forfatter