Tre Hilmar Iversen-bøker i en bok!Trilogien om Hilmar Iversen skildrer med svart humor hvordan den nervøse Hilmar Iversen går fra å være en ideologisk brennende, men livredd deltager i den spanske borgerkrigen, via opplevelsene hans i Norges Kommunistiske Parti på 50-tallet, før han desillusjonert og ulykkelig, slår seg ned i Fredrikstad, for å dyrke den hjemlige trygghet i sin egen hage. Jan Jakob Tønseth har med de tre romanene om Hilmar Iversen skapt et stort portrett av et knudrete menneske, en tragikomisk figur, som samtidig er en original skildring av en nasjon som flyttet fokus fra den internasjonale arena, via partipolitikken til eneboligen med hage rundt. "Alene er denne romanen (Resignasjon og portvin) en fjetrende, underfundig og utleverende bok få bør gå utenom. Sammen med de to foregående, Hilmar Iversens ensomhet og Et vennskap utgjør den et sjeldent og sterkt stykke fortellerkunst som bør bli stående som et av årtusenskiftets beste norske. Jørgen Alnæs, Dagsavisen "Jo. Resignasjon og portvin er en utmerket avslutning på en sjelden trilogi i norsk bokheim." Terje Stemland, Aftenposten "Et praktstykke!" VG (terningskast 6), om "Et vennskap".
Les mer
Trilogien om Hilmar Iversen skildrer hvordan den nervøse Hilmar går fra å være en ideologisk brennende, men livredd deltager i den spanske borgerkrigen, via opplevelsene hans i Norges Kommunistiske Parti på 50-tallet, til han desillusjonert og ulykkelig slår seg ned i Fredrikstad for å dyrke den hjemlige trygghet i sin egen hage.
Les mer
Innhold: Hilmar Iversens ensomhet. Et vennskap. Resignasjon og portvin. På omslaget: De tre romanene om Hilmar Iversens liv

Produktdetaljer

ISBN
9788202230432
Publisert
2003
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
675 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
493

Relaterte produkter