Denne boka er skrevet for studenter innenfor sykepleie og sosial- og helsefagene samt for videreutdanningene innen eldreomsorg, psykisk helsearbeid og rehabilitering. Den handler om hjem og «hjemlighet» i eldre år. Viktige temaer i boka er: Hva er et hjem? Hvordan oppfattes det hjemlige når man blir eldre? Får hjemmet endret betydning når man blir eldre, og er det like viktig som tidligere? Hva skjer med hjemmet og hjemligheten om man blir funksjonshemmet og avhengig av andres hjelp? Kan sykehjemmet bli et hjem? Disse og en rekke andre problemstillinger belyses ut fra teoretiske, erfaringsmessige og forskningsmessige synsvinkler.
Les mer
Boken drøfter betydningen av hjem og hjemlighet for eldres livssituasjon ut fra teoretiske, erfaringsmessige og forskningsmessige synsvinkler. Bidragsyterne forsøker å belyse spørsmål som: Hvordan oppfattes det hjemlige når man blir eldre? Får det endret betydning? Hva skjer hvis man blir funksjonshemmet og avhengig av andres hjelp? Kan sykehjemmet bli et hjem? Med bidrag fra bl.a. Kirsten Thorsen, Torunn Hamran, Bjørg Balteskard og Herdis Alvsvåg. Har litteraturliste.
Les mer
"Boka er lettlest og gir refleksjon over kva som utgjer det heimlege, særlig når ein vert gamal og avhengig av hjelp og kanskje må på sjukeheim. Boka kan stimulere til viktige samtalar mellom kollega og eg anbefaler boka til alle som jobbar med eldre, både i heimesjukepleien og på sjukheim."
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202283742
Publisert
2008
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
342 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
177

Relaterte produkter